Gazete Vatan Logo

MHP’nin sürprizi çatı aday İhsanoğlu

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu İstanbul 2. bölgeden aday gösterecek olan Bahçeli, kenti Durmuş Yılmaz ve Prof. Dr. Ümit Özdağ gibi isimleri vitrine koyarak kazanmaya çalışacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek milletvekili aday listesinde son rötuşları yaparken, günlerdir dillendirilen sürpriz adayın kim olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı yarışına MHP ve CHP’nin ortak odayı olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu MHP’den İstanbul 2. bölgeden aday gösterilecek. Büyükşehirlerde atılım yapmak isteyen Bahçeli, diğer önemli isimler Durmuş Yılmaz ve Ümit Özdağ’ı da İstanbul’dan aday göstererek bu kenti kazanmaya çalışacak.

Bahçeli, internet üzerinde temayül yoklamaları, teşkilatlarla ve kamuoyu önderleriyle yapılan görüşmelerin ardından bugün YSK’ya gidecek milletvekili aday listesini olgunlaştırdı.

Selçuklu Hilali

Bahçeli’nin listeyi belirlenirken illerdeki dengeleri dikkate aldığı öğrenildi. Özellikle Selçuklu Hilali olarak bilinen Orta ve İç Anadolu’daki illerden yeniden milletvekili çıkarmayı hedefleyen Bahçeli, teşkilatların taleplerine kulak verirken, halkın yönelebileceği isimleri tercih etti. Çorum’dan Hidayet Vahapoğlu, Aybüke Topçubaşı Ekici, Nevşehir’den Mehmet Varol, Kırıkkale’den Seyit Ahmet Geçen gibi isimlere odaklanan Bahçeli, milliyetçi kesime sıcak isimlerle seçim yarışına girecek.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin listesindeki sürpriz isim ise Cumhurbaşkanlığı yarışına giren Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. İstanbul 2. bölgeden aday gösterilmesi beklenen İhsanoğlu’nun Bahçeli ile yaptığı görüşmede adaylığının bir ödül töreni nedeniyle son ana kadar gizlenmesini istediği öğrenildi. İhsanoğlu’nun CHP’den de adaylık teklifi aldığı bildirildi.

MHP’nin ciddi tırmanış sağlaması için İstanbul, Ankara ve İzmir’de varlık gösterilmesi zorunluluğunu gören Bahçeli, bu illere özel önem veriyor. İstanbul’u, İhsanoğlu’nun yanı sıra eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı da vitrine koyarak kazanmaya çalışacak olan Bahçeli, Meral Akşener, Atila Kaya, Abdurrahman Başkan, Murat Başesgioğlu, Ali Torlak, Osman Durmuş gibi isimlere de listesinde yer verecek.

Haberin Devamı

Ankara’da zorlandı

Başkanlık Divanı üyeleri ile önemli isimlerin Ankara’da yoğunlaşması üzerine Bahçeli, en son bu ilin listesini şekillendirdi. Genel Başkan yardımcıları Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu, Mevlüt Karakaya ilk sıraları paylaşırken, listede Erhan Usta, Yaşar Yıldırım, Mustafa Erdem, Özcan Yeniçeri, İbrahim Çiftçi gibi isimler yer aldı.

İzmir’de de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ilk sırayı aldığı listede, Müsavaat Dervişoğlu, Senem Çelik, Erdal Sipahi, Şenol Bal gibi isimler de bulunuyor. (Önder Yılmaz/Milliyet)