Gazete Vatan Logo

MHP'nin Köşk adayı belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu oldu.

MHP'li 9 milletvekili, MHP KayseriMilletvekili Sabahattin Çakmakoğlu'nu, cumhurbaşkanlığına aday gösterdi.Çakmakoğlu, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP milletvekilleriyle birlikte TBMM Başkanlığına gitti.Paçacı, MHP'li 9 milletvekilinin Çakmakoğlu'nu cumhurbaşkanı aday gösterme kararı aldığını belirterek, başvuru dilekçesini TBMM Başkanı Köksal Köksal'a sundu.

Çakmakoğlu da kendisinin aday gösterilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Meclisteki sayısal çoğunluğu, kamuoyu gibi kendilerinin de bildiğini ifade eden Çakmakoğlu, "(Türk milletindenim) diyenlerin siyasi gayretleriyle, Mecliste ciddi rakamlatemsil ediyoruz. Bize görev tevcihi hallerinde burada var olduğumuzugösterme çabasında olacağız. Biz de bu işte varız; varlığımızı göstermekiçin adaylığa başvuruyoruz" diye konuştu.

KİM OLSA KAYSERİ KAZANACAK

Toptan ise "Adaylık süresi bitene kadar başka bir müracaat olmazsa,seçimin kim tarafından kazanılacağı belli; o da Kayseri. Her iki aday da Kayseri milletvekili. Kayseri'den cumhurbaşkanı seçilmesi, bir ilk olacak. Kayserililer, önümüzdeki günlerde aday çıkmaması için belki de dua ederler" diye konuştu.

"DESTEK TURLARINA ÇIKMAYACAĞIM"

Çakmakoğlu, müracaatın ardından "destek turlarına çıkıp çıkmayacağına"ilişkin bir soru üzerine, "Öyle bir düşüncem yok" diye cevap verdi.Sabahat Çakmakoğlu, şunları kaydetti:"Ben bilinen bir kişiliğimle, cumhurbaşkanı adayıyım. 40 yılı aşkın çoğu üst kademe olmak üzere devlet görevlerinde çalıştım. 10 yılı aşkınsiyasi bir geçmişim var. Mensubu olmaktan şeref duyduğum milliyetçi hareketin bir mensubu olarak siyasi mücadelede hizmet yaptım. Adaylığım konusunda şu veya bu şekilde desteklerler mi diye bir arayış içinegirmeyi fazla buluyorum. Beni bu kadar yakından tanıyan bir çevreniniçinden geldiğimi düşünüyorum."MHP tarafından ikinci kez cumhurbaşkanı adayı gösterilen Çakmakoğlu,2000 yılında da 10. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmişti.

ÇAKMAKOĞLU KİMDİR?

1930 yılında Kayseri'nin İncesu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Kayseri'de okudu. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni tamamlayarak devlet hizmetinde Mülki İdare Amiri olarak görev aldı. Kaymakam adayı iken dışarıdan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.
12 yıl Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ve Konya-Ereğli ilçelerinde kaymakam olarak çalıştı. 3 yıl Ankara Vali Yardımcılığı, sonra da valiliğe terfi ederek sırasıyla Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep, İçel (Mersin) ve Merkez Valisi olarak 20 yıl görev yaptı. Bu arada Merkez Valisi iken Milli Güvenlik Akademisi'ne İçişleri Bakanlığı adına katılarak mezun oldu.

1988-1992 yılları arasında Emniyet Genel Müdürü, Başbakanlık Müsteşarı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Bağımsız İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 1992 yılında kendi isteği ile emekli olduktan sonra bir süre de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak çalıştı. Daha sonra Anavatan Partisi'ne girerek 1995 yılına kadar bu partide görev aldı.


1995'te bu partiden ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne katıldı. Alparslan Türkeş'in vefatına kadar kendisine danışmanlık yaptı. 23 Kasım 1997'de MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi. Hemen sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.


18 Nisan 1999 seçimlerinde Kayseri'den MHP Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 28 Mayıs 1999'da Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Çakmakoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde partisinin ülke barajını aşamaması sebebiyle Meclis dışında kaldı. Seçim sonrası yeniden MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde MHP Kayseri Milletvekili olarak tekrar meclise girdi.

Haberin Devamı