Gazete Vatan Logo

MHP'nin 'hayır' için 19 nedeni

Bahçeli: Ülkücüler bu zulmü 80'de bile yaşamadı

Başbakan, dün MHP tabanına seslendi: MHP yönetiminin anlayışıyla, tabanın anlayışının referandum sürecinde örtüştüğüne inanmıyorum. Referandum sürecinde her ne kadar MHP yönetimi demokratikleşmede yoksa da MHP tabanı demokratikleşmede yerini alacak ve bu referanduma ‘Evet’ diyecektir.



ANKARA- Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, dün, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi, özetle şöyle konuştu:


GÖRÜŞMEYECEĞİZ: MHP ile e birlikte aynı paralelde aynı minvalde siyaset üreten BDP’yi aziz milletime havale ediyorum. Onun desteğinin nereden geldiğinimilletim çok iyi biliyor. Ve neyin avukatlığına şu çatı altında soyunduğunu gayet iyi görüyoruz. Yaptıkları konuşmalarda, açıklamalarda bunu görüyoruz. Ve terör örgütünün bir temsilcisi olarak neleri yaptığını bizler görüyoruz. Terörden nemalanan bu iki partiyle görüşmeyi teröre bir destek olarak gördük ve ikisiyle de görüşmeyeceğiz. Aziz milletim, şehit cenazelerimizi istismar ederek siyaset ürettiklerini görüyor ve bu istismarcılara en güzel cevabı da demokratik yollarla verecektir. Caminin önüne ‘intikam’ pankartını asanların bu ülkede ’barış’ demeye hakları yoktur. Burada kürsüye çıkıp, ’barış, barış, barış’ diyeceksin, ondan sonra gelip caminin önünde ’intikam’ diyeceksin. Bizim camilerimizin önünde intikam naraları atılamaz. Bizim kültürümüz, bizim medeniyetimiz bunu asla kabul etmez.

CHP’YE TEŞEKKÜR: Milli bir meselede kapılarını bize açtıkları için CHP, DSP, SP ve BBP’ye şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Bu görüşmeler, terörle mücadelede ortak bir tavır, ortak bir duruş belirlenmesi için önemli. Muhalefete yaptıklarımızı anlatırken muhalefetin de bu noktadaki tavsiyelerini dinleyeceğimizi söylemek isterim. adem icra biziz, yürütmeyiz...

40 SORU, 40 CEVAP: Meclis’in tatile girmesiyle tüm milletvekillerimiz Anadolu’ya yayılacak.12 Eylül’e kadar Anayasa değişikliğini anlatacağız. Milletvekillerim için “40 Soru, 40 Cevap” adlı bir kitap hazırladık. Ayrıca “Neden Evet” başlıklı birkaç milyon broşür hazırladık.

TABAN “EVET” DİYECEK: MHP yönetiminin anlayışıyla, tabanın anlayışının, referandum sürecinde örtüştüğüne inanmıyorum. Referandum sürecinde her ne kadar MHP yönetimi demokratikleşmede yoksa da MHP tabanı demokratikleşmede yerini alacak ve bu referanduma ’evet’ diyecektir

SEÇİM BEKLEMESİNLER: Kimse erken seçim, merken seçim, böyle bir şey beklemesin. Bizim kitabımızda bu yok. Türkiye artık o geri kalmış ülkelerin kültüründe olan, akşam yatıp sabah kalktığında seçim yapan ülkelerden değil. Türkiye’de geçmişte 16 ayda bir iktidar değişti. Geçen dönem 4 yıl sürdü, bu dönemde de 4 yılı tamamlayacağız. Gelişmiş ülkenin bir göstergesidir bu. Seçim kültürü budur, bizler bunu yaşayacağız. Yatırımcı da şunu biliyor; ’4 sene sonra seçim var. Ona göre yatırım yapacağım. Bunu merakla bekleyenler, şimdi buna da yine tuz biber olmaya gayret ediyorlar ve diyorlar ki; ’her an bir seçim olabilir’ veya referandumdan sonra..Bazı dostlarımız da ’referandumdan sonra hemen bir erken seçim yapın’ diyorlar.Böyle akıl verenler de var. İnanıyorum ki benim halkım bu darbe Anayasasını ’evet’le tarihe gömecektir. Burada neleri söyleyeceğimizi, neleri anlatacağımızı inşallah 81 vilayeti tek tek dolaşacağız ve bunları halkımıza gece gündüz demeden anlatacağız.

DALGA GEÇTİLER: Sanatçılardan yazarlara, sinema oyuncularından sporculara kadar, hiçbir Hükümet döneminde görüşleri alınmamış kesimleri biz dinledik. Muhalefet bizimle dalga geçti. ’Bunlar sanatçılarla, sinemacılarla, filmcilerle, artistlerle görüşüyorlar’ diye bizimle dalga geçtiler. Onların bu ülkede demokrasi, milli birlik ve kardeşlik, açılım adına söyleyecekleri yok muydu? Muhalefete göre yoktu, ama bize göre vardı ve biz dinledik.

ADAM ASMAYA GELİNCE: Terörün, terör örgütünün, siyasetteki bu zaafı görerek bu zaafı kendi lehine çok iyi değerlendirdiğine de şahit olduk... Biz bu oyunu artık bozmak istiyoruz. Böyle hayati bir meselede MHP ile istişare niyetimiz, daha en başından reddedilmiştir. 2007 seçimlerinden itibaren her önemli konuda MHP’ye diyalog elimizi uzattık. ’Gelir bir çay içersiniz, bir kahve içersiniz gidersiniz’ gibi laubali, gayri ciddi yaklaşımlar gördük. Böyle hayati konularda MHP işbirliğine yanaşmadı. Ama iş adam asmaca oyununa gelince, son derece iştahlı bir şekilde, ’gel beraber oynayalım’ diye çağrıda bulundular. Terörle mücadelede MHP yok. Erzurum Meydanı’nda halat atmakla bir yere varamazsın.

TABANINA SAYGIM VAR: MHP tabanına saygı duyuyorum. Ancak yönetimin anlayışı ile tabanın anlayışının özellikle bu referandum sürecinde örtüştüğüne inanmıyorum. İnanıyorum ki referandum sürecinde, her ne kadar yönetim demokratikleşmede yoksa da MHP tabanı demokratikleşmede yerini alacak ve bu referanduma ’evet’ diyecektir. Gençleri yaşatmada MHP yok, ama olay, kendilerinin kaldırdığı idam, öldürmek olunca orada kayıtsız, şartsız işbirliğine hazırlar.

Haberin Devamı