Gazete Vatan Logo

MHP lideri Bahçeli'den sert tepki! Sözde barış...

MHP lideri Devlet Bahçeli "Yüzyılın Antlaşması diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı, inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, karşı saldırı ve sabotajdır" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli'den sert tepki! Sözde barış...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "ABD-İsrail Ortaklığının Hazırlayıp Dünya Kamuoyuyla Paylaştığı Tek Yanlı Sözde Barış Planı"na sert tepki gösterdi.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle;

Ülkemizin deprem fırtınasına maruz kaldığı, doğal felaketlerle mücadele ettiğimiz bir dönemde hem Çin’deki Koronavirüsü’nün neden olduğu tehlikeli gelişmeler hem de Ortadoğu’da yaşanan tehdit edici dayatmalar vahim boyutlara tırmanmıştır.

Bir yanda İdlib’de yoğunlaşan kanama ve kahredici insani trajedilerle birlikte Lübnan ve Libya’yı içine alan istikrarsızlıklar, diğer yanda da Siyonist/Emperyalist dayatmalarla Kudüs ve Filistin’in ilhak senaryoları ileri bir aşamaya geçmiştir.

ABD ve İsrail ateşle oynamakta, Türk ve İslam aleminin sabırlarını, tahammül sınırlarını zorlamaktadır.

Zalimlerin tek yanlı kararlarıyla Filistin’in tarihi hakları ihlal edilmek şöyle dursun imhanın eşiğine kadar getirilmiş durumdadır.

ABD Başkanı Trump’ın İsrail Başbakanı Netenyahu’yla 28 Ocak 2020 tarihinde alkışlar ve gülücükler eşliğinde açıkladığı sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur.

Haberin Devamı

Misak-ı Milli’nin yüzüncü yıldönümünde böylesi bir küstahlığın tezahürü oldukça düşündürücüdür.

“Yüzyılın Antlaşması” diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, aynı zamanda da karşı saldırı ve sabotajdır.

Oldubittilerle İsrail’in fiili hâkimiyet alanı kağıt üstünde genişletilirken Kudüs’ün ve Filistin’in hayat damarları kesilip kopartılmaktadır.

ABD-İsrail komplosunun yerleşik ve genel geçer Birleşmiş Milletler kararlarıyla uluslararası hukukun temel normlarına, herkes için bağlayıcı ilke ve esaslarına bütünüyle aykırı ve ters olduğu tartışmasız bir gerçektir.

“Barıştan Refaha” başlığıyla tavzih ve tevcihi yapılan cani plan Filistinli kardeşlerimiz için ölüm, Kudüs için yıkım demektir.

Antlaşma iki taraflı bir mutabakattır.

Ne var ki Filistin, ABD-İsrail dayanışma ve dalaveresiyle tanzim edilen planı bin kez hayır diyerek reddetmektedir.

Haberin Devamı

Azil gölgesinde ve seçim kulvarında olan Trump’ın, Mart ayında seçime girecek olan Netenyahu ile eşgüdüm halinde beşeriyetin ve bölge halklarının huzur, barış ve istikrarıyla oynaması ibretlik bir alçalmadır.

Binlerce kilometre uzaklıkta Filistin’in ve Kudüs’ün kaderine ambargo koymaya, Müslümanların kutsallarına suikasta teşebbüs eden ABD-İsrail vandallığını çok net olarak telin ediyor, lanetliyoruz.