Gazete Vatan Logo

MHP'li vekilden şaşırtan iddia!

Atatürk’ün babası anısına Makedonya’nın Kocacık köyünde yapılan ev bugün açılacak. Ancak MHP'li Halaçoğlu "Evi yanlış yere yaptılar. Ali Rıza Efendi, o köyde hiç yaşamadı" dedi.

Atatürk’ün babasının doğum yeri olarak bilinen Makedonya’nın Kocacık köyünde yaptırılan "Ali Rıza Efendi Anıevi" bugün açılacak. Ancak Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ''Atatürk'ün babası için yanlış yere ev yapıldı. Ali Rıza Efendi, bu köyde hiç yaşamadı'' dedi.

Bugünkü açılışı canlı video bağlantısıyla Başbakan Erdoğan yapacak. Anıevi Türkiye adına TİKA tarafından inşa edildi. Müze olarak kullanılacak ev etnolojik müze olarak düzenlendi. Evde Ali Rıza Efendi’nin babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi ile annesi Ayşe Hanım, çocuk yaştaki Mustafa ve Makbule Hanım, Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım anı odaları ile Atatürk'ün Balkan günlerini yansıtan bölümler de yapıldı.

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise evin yanlış yere yapıldığını savunuyor. Halaçoğlu ''Atatürk’ün babası henüz doğmadan, dedesi Kızıl Hafız Ahmet Selanik’e gitmiştir ve iki ay sonra Ali Rıza Efendi Selanik’te doğmuştur. Yani Kocacık, Ali Rıza Efendinin doğup büyüdüğü bir yer değildir. Ben bu konuyu Türk Tarih Kurumu Başkanlığım zamanında araştırıp öğrendim'' dedi.(GAZETEPORT)

Haberin Devamı