Gazete Vatan Logo

MHP'li Toskay'dan 'sayın Öcalan' gafı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, 14 Mart’ta belediye meclis üyesi seçimleri yapılacak olan Geyve İlçesi’nin Alifuatpaşa Kasabasında gazetecilere açıklama yaparken dili sürçünce, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için ’Sayın’ kelimesini kullandı.

Tunca Toskay, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Aydın Milletvekili Recep Taner, İzmir Milletvekili Şenol Bal, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Muğla Milletvekili Metin Ergun ile birlikte 2 günlük çalışma programı için Sakarya’ya geldi. Toskay, MHP Genel Başkan Yardımıcısı Münir Kutluata ve milletvekilleriyle birlikte Serdivan İlçesi’ndeki Tunatan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

’12 HAZİRAN TÜRKİYE’NİN KADER SEÇİMİ’

Partisinin seçim kampanyasını Türkiye’deki bütün siyasi partilerden önce başlattığını ifade eden Toskay, 12 Haziran’da yapılacak seçimi ’Türkiye’nin kader seçimi’ olarak gördüklerini söyledi. Yaklaşık yarım saat süren basın toplantısında Toskay, Türkiye gündemini gereksiz gerginliklerle ve sanal gündemlerle meşgul etmemek gerektiğine dikkat çekerek, böylelikle ekonomi, anayasa ve demokrasi sorunları, terör ve dış politika konularını sağlıklı olarak tartışmak istediklerini belirtti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, Adapazarı’ndaki basın toplantısının ardından beraberindeki milletvekilleri ile birlikte Belediye Meclis üyeliği seçimlerinin yapılacağı Geyve ilçesinin Alifuatpaşa Kasabası’na geçerek burada da ziyaretlerde bulundu.

’SAYIN ÖCALAN’ DEDİ

Ziyaret sırasında Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için gündeme gelen ev hapsi konusunda muhabirlerin soru sormak istemesi üzerine Toskay önce "Hangi gazete?" diye sordu. Muhabirin ’Anadolu Ajansı’ demesi üzerine, "Benim söylediiğimi ajans yayınlayabilir mi, bültenlerden geçebili rmisiniz?" diye sordu. Muhabirin "geçebiliriz" sözü üzerine Toskay şunları söyledi:

"Zaten Sayın Başbakan doğrudan doğruya veya dolaylı yoldan sayın Öcalan ile müzakare halinde. Anladığım kadarıyla zaman zaman İmralı’ya gidip gelmek sıkıntı oluyor. Başbakan kendi evinde, alt katında bir daire kiralayıp alırlarsa direk ilişki kurarlar ve faydalı olur herhalde."
Toskay bu sözlerinin ardından açıklamasını kısa keserek Alifuatpaşa beldesinde esnaf ziyaretinde bulundu. MHP’li milletvekilleri yarın Sakarya’nın ilçelerini de gezecek.

TOSKAY: SÜRÇÜ LİSAN

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Adapazarı’nda bir gazetecinin Abdullah Öcalan’ın ev hapsine ilişkin tartışmalarla ilgili sorusu üzerine kullandığı "Zaten Sayın Başbakan doğrudan doğruya veya dolaylı yoldan sayın Öcalan ile müzakare halinde" ifadesinin sürçü lisan olduğunu söyledi.

Tunca Toskay yaptığı yazılı açıklamada, "Bu kelime sürçü lisan olarak kullanımıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz Abdullah Öcalan’ı ’teröristbaşı’ ve ’bebek katili’ olarak nitelendiriyoruz. Böyle bir kişiye ’sayın’ dememiz mümkün değildir" dedi.

Haberin Devamı