Gazete Vatan Logo

MHP'li Oktay Vural'dan 'teknolojik' siyaset

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Manisa'nın Saruhanlı ilçesi ile Koldere, Mütevelli ve Büyükbelen Beldeleri'ni ziyaret edip, yaklaşan referandum öncesinde vatandaşlardan ‘hayır’ oyu istedi.

Vural, Büyükbelen'de zaman zaman İPod'unu çıkartıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmalarını vatandaşlara dinleterek tepkisini dile getirdi.

Ziyaret ettiği ilçe ve beldelerde büyük ilgi gören Vural, Koldere’de üzüm kurutan çiftçileri de tarlada ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Gece saat 02.00’de üzüm işleyen çiftçilerle sohbet eden Vural, çalışan çiftçilerin ikisinin yüksek lisans mezunu işsiz olduğunu öğrenince “İşte Türkiye’nin hali böyle. Bu insanların evet hayır diyecek hali mi kalmış” dedi.

Manisa’ya gelerek Saruhanlı, Koldere, Mütevelli ve Büyükbelen’i ziyaret ederek yaklaşan referandum öncesinde vatandaşlardan ‘Hayır’ oyu istedi. Vural’a ilçe ve belde ziyaretlerinde Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Ahmet Orhan, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Özkan, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, MHP Kadın Kolları yönetimi ile birlikte çok sayıda partili katıldı. MHP’li Vural ziyaretlerine ilk olarak Saruhanlı’dan başladı. Burada esnafı ziyaret eden Vural, esnafı ‘Hayırlı işler’ dileğinde bulundu. Saruhanlı’nın ardından Koldere’ye geçen Vural, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, iki dönemdir Serdar Yıldırım’ı başkanlığa seçen belde halkına teşekkür etti. Türkiye’nin son dönemde sıkınt ılı günler yaşadığını belirten Vural, “Türkiye’de huzuru bozmak isteyenler, askere, polise kurşun sıkanlar, ülkede fitne ve fesat ortamı yaratmaya çalışanlar var. Bunlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Koldere’nin ardından Mütevelli’de de vatandaşlarla bir araya gelen Vural, Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ demelerinin gerekçelerinden bahsetti. Değiştirilmek istenen Anayasanın ‘AKP Anayasası’ olduğunu ifade eden Vural, vatandaşlardan bu oyuna gelmemelerini istedi.

Koldere ve Mütevelli’nin ardından geç saatlerde Büyükbelen’e geçen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, burada da büyük ilgi gördü. Büyükbelen’de yaptığı konuşmada da anayasa değişikliğinden bahseden Vural, zaman zaman İPod'u açıp, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konuşmalarını dinletti. Başbakan'ın ‘Anayasa değişikliği açılımın önünü açacak’ sözlerini değerlendiren Vural, “Açılım eşittir Habur. Bunun başka açıklaması olamaz. Biz de bu oyuna izin vermeyeceğiz” dedi.

19 Ekim 2009’da Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan manzaranın ardından, 20 Ekim’de Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı, “Habur’da yaşanan manzarayı gördükten sonra, umutlanmamak mümkün mü?” sözlerini de IPod’den kendisini dinlemeye gelen kalabalığa dinleten Vural, Başbakan Eerdoğan'a ağır eleştirilerde bulundu. Habur’da yaşananları ‘rezalet’ olarak yorumladı. Vural, “Bu ülkede askere, polise kurşun sıkanları, devletin düzenlediği merasimle ülkeye soktular. Bu merasimi İçişleri Bakanı ve Tarım Bakanı’nın, BDP Başkanıyla birlikte ortak hazırladıklarını biliyoruz. O utanç tablosunu gördükten sonra, hepimizin vicdanı karardı. Hangi vicdan o tabloyu kabul edebilir” diye konuştu.

Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdullah Öcalan ile görüşen partilisi olmadığı iddialarıyla ilgili görüntüyü izleten Vural, Bülent Arınç’ın “Gerekirse Öcalan ile de görüşülebilir, devlet isterse görüşebilir” sözlerini dinleterek göstermelik siyasetin yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı