Gazete Vatan Logo

MHP'li başkana 55 yıl hapis istemi!

'Suç işlemek amacıyla...'

MANİSA Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün hakkında ’İş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ ve ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ iddialarıyla 55 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Ergün, "Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Konu yargıya intikal etmiş. Bekleyip gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz. Manisa halkına açıklayamayacağımız hiçbir şeyimiz yok" dedi.

Manisa’da Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir ihbarla, ’başka il ve ilçelerden gelen ekmekleri kente sokmayarak, ekmek satışında tekelleşmeye gidildiği, ticaret özgürlüğüne engel olunduğu ve bazı kişilerin fırınlardan haraç topladıkları’ iddiasıyla soruşturma açıldı. Savcılığın izniyle Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2012’nin Mart ayında, gruba yönelik soruşturmada, aralarında kamu kurumu ile belediye çalışanlarının da bulunduğu 45 kişiyi gözaltına aldı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma çerçevesinde Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, bir süre önce görevden alınan Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar ve MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal’ın da bilgisine başvuruldu.

Manisa Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan zanlılar İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. 5 zanlı çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Savcılık, ’Kurdukları silahlı suç örgütüyle ekmek satışında tekelleşmeye giderek ticaret özgürlüğüne engel oldukları, fırınlardan haraç topladıkları’ iddiasıyla Haziran ayında başlatılan soruşturmayı tamamladı ve İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu hafta dava açıldı.

Hazırlanan iddianameye göre, aralarında Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de bulunduğu 48 sanık yargılanacak. Başkan Ergün, önümüzdeki 12 Haziran’da, İzmir 12’ Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’İş ve çalışma hürriyetinin ihlali’ ve ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçlamalarıyla 55 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Açılan davada, MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, Manisa Belediyesi’nin yeni zabıta müdürü A.İ. ile eski zabıta müdürü Ü.E de sanık olarak yargılanacaklar arasında bulunuyor.

Gelişmeyi DHA’ya değerlendiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Konu yargıya intikal etmiş. Bekleyip gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz. Manisa halkına açıklayamayacağımız hiçbir şeyimiz yok" dedi.

Ergün’ün avukatı ve Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız da, 250 sayfalık iddianameyi dün aldıklarını ve tam bir incelemeden sonra açıklama yapabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı