Gazete Vatan Logo

MHP istedi, Alparslan Türkeş Üniversitesi torbadan çıkarıldı!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Alparslan Türkeş'in adının verilmesine ilişkin teklif, torba yasadan çıkarıldı. İsim değişikliği AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’nın imzasıyla ayrı bir teklif olarak TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

MHP istedi, Alparslan Türkeş Üniversitesi torbadan çıkarıldı!

Kitap, gazete ve dergide KDV’yi sıfırlayan torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Teklifte Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi'nin adı 'Adana Alparslan Türkeş olarak' değiştirilmesine ilişkin maddeler de vardı. Ancak MHP’nin torba yasa hassasiyeti nedeniyle isim değişikliğine ilişkin 3 madde AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’nın imzasıyla ayrı bir teklif olarak TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Bilgiç, Alparslan Türkeş Üniversitesi’yle ilgili maddelerin görüşmeler sırasında metinden çıkarılacağını açıkladı. HDP bunun üzerine komisyonda usul tartışması açılmasını istedi. CHP de ek gösterge düzenlemesinin teklife eklenmesini bu yönde önerge vereceğini açıkladı. Komisyonda teklifin tümü üzerine görüşmeler öncesi tartışmalar sürüyor.

Kaynak: Şebnem HOŞGÖR / Milliyet