Gazete Vatan Logo

MHP ile ortak etkinlik yapılacak

Başbakan Yıldırım Malta’da bir soru üzerine referandumla ilgili kampanyalar için ”Gerekirse MHP ile bazı ortak etkinlikler yapabiliriz” dedi

MHP ile ortak etkinlik yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım dün Malta’yı ziyaret etti. Malta Başbakanı Joseph Muscat ile bir araya gelen ve ortak basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti’yle ortak referandum kampanyası yapılabileceğiyle ilgili genelge yayınlamasını değerlendirdi. Yıldırım, soru üzerine şunları söyledi: “MHP ile AK parti olarak biz bu değişikliği parlamentoya uzlaşarak getirdik. Bir amaç birliğimiz var. MHP de bu değişikliğin lehinde bir kampanya yapıyor. Biz de aynısını yapıyoruz. O bakımdan söylemlerimiz benzer olması gayet doğal. Gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz.”

AB’ye fasıl çağrısı

Maltalı bir gazetecinin Türkiye’ye bazı gazeteciler girişinin yasaklandığı ve basın özgürlüğü konusunda sıkıntı yaşandığı öne süren bir soru sorması üzerine Başbakan Yıldırım AB’ye fasıl açması çağrısında bulundu. Gazetecilikle terör faaliyetlerinin birbirinden ayrılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Bir algı operasyonuyla, Türkiye’de basına karşı, basın özgürlüğüne karşı bir durum varmış gibi gösteriliyor. Avrupa için basın özgürlüğü çok önemli, hukuk devleti olmak çok önemli. 23’üncü ve 24’üncü fasıllar, adalet ve basınla ilgili AB fasılları açsın. Ne söyleyeceklerse söylesinler, biz de cevabımızı verelim. Malta’nın dönem başkanlığı için de bu fasıllar açılsın. Bütün bu konularla ilgili hepsini görüşmeye konuşmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

MHP: Şartlara göre...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, referandum süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. “Referandum çalışmalarını AK Parti ile birlikte mi yürüteceksiniz?” sorusuna Adan şöyle yanıt verdi: “Birlikte miting yapmak veya birlikte kampanya yapmaktan öte şartlar oluşursa herhangi bir yerde karşı karşıya geldiğimizde taraflar kendi aralarında görüşerek oluşacak şartlarda bir beraberlikten bahsedilmektedir. Gaziosmanpaşa’da bir mahallede çalışma yaparken elbette oturur çay içeriz, belki siz şu mahalleye gidin biz de bu mahalleye gidelim diyebiliriz. Adan, bir gazetecinin “Başbakan Yıldırım’ın MHP ile referandumda sürecinde ortak kampanya yapılabilir” dediğini belirtmesi üzerine, “Olabilir...” yanıtını verdi.

Haberin Devamı