Gazete Vatan Logo

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Gazze'de insanlık suçu işlenmiştir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Gazze'de insanlık suçu işlenmiştir. İsrail'i ve zulmünü lanetliyorum, ABD'yi ve hunhar politikalarını kınıyorum." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Gazze'de insanlık suçu işlenmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitinginde yaptığı konuşmada, "Türk ve İslam yurtlarının feryadından dolayı yaslıyız. Kerkük'ten Kudüs'e, Telafer'den Kıbrıs'a, Kaşkar'dan Karabağ'a yaşanan her acının, yapılan her saldırının, kurulan her tuzağın hem hasmı hem karşısındaki haysiyet kalesiyiz." dedi.

Bahçeli, "Kudüs İslam'dır, aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs imanımızın iftiharıdır, itibarıdır. Nitekim 'gitti' demekle gitmez, 'düştü' demekle düşmez, 'İsrail'in başkenti' demekle bu tartı, bu sıkleti çekmez, çekemez." diye konuştu.

Kudüs'te haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin hakim olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Efendimizin müşerref olduğu, İsra ve Miraç mucizesinin onuru, ilk kıblemizin ebedi ve ezeli şehri, zalimlerin odağındadır. Zulüm karşısında sessiz kalan, dilsiz şeytandır. Şiddete tepkisiz kalmayacağız. Zulme seyirci olmayacağız. Müslüman Türk milleti olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezip geçeceğiz."

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bölge adeta barut fıçısı, adeta fitili tutuşturulmuş bomba gibidir. Ortadoğu'daki istikrarsızlık daha da kemikleşip daha da şiddetlenecektir. Görünen yakın gelecek maalesef budur. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasından sonra bölgede barış ve iş birliğinden akıl sağlığı yerinde olan hiç kimse bahsedemeyecektir. Siyonizmin lobi çalışması, Trump'un densizliği, Netanyahu'nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir." dedi.

"Gazze'de insanlık suçu işlenmiştir." diyen Bahçeli, "İsrail'i ve zulmünü lanetliyorum, ABD'yi ve hunhar politikalarını kınıyorum. Uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gereken Netanyahu ve çetesi döktükleri kanların, aldıkları canların, kastettikleri umut ve hayallerin bedelini ama bu dünyada ama mahşerde mutlak surette ödeyecektir." ifadesini kullandı.

Bahçeli, "Hani Riyad? hangi delikte Abu Dabi? nereye kayboldu Kahire? Malum o İslam ülkeleri kaçak güreşiyor, Kudüs'ü anmadan Filistin davasına temas etmeden İsrail ve ABD'yi ağızlarına almadan cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun. Alayına yuh olsun." diye konuştu.

Haberin Devamı