Gazete Vatan Logo

MHP'den flaş ittifak açıklaması!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP ittifak yapmayacak ancak dışarıdan hangi menzilden olursa olsun, partimize müracaat edecek insanlar, değerlendirilecektir. Bu değerlendirme sonunda parti genel merkezimiz uygun gördüğü takdirde aday da olma şansları vardır, mevcuttur" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin daha önce bir açıklama yaparak "MHP'nin ittifak yaparak seçime girmeyeceğini ancak kapılarının, pencerelerinin sonuna kadar açık olduğunu, arzu eden şahsiyetlerin müracaat etmek suretiyle değerlendirildikten sonra MHP'de sonra siyaset yapabileceğini" ifade ettiğini söyledi.

MHP'nin başka bir parti ile ittifak yapmama kararı aldığını belirten Yalçın, şöyle devam etti:

"MHP ittifak yapmayacak ancak dışarıdan hangi menzilden olursa olsun, partimize müracaat edecek insanlar, değerlendirilecektir. Bu değerlendirme sonunda parti genel merkezimiz uygun gördüğü takdirde aday da olma şansları vardır, mevcuttur. Kapı açık derken, Sayın Genel Başkanımız, bunu kastediyor. 'Neden bu kadar çok çıkıyor bu tür laflar, özellikle sosyal medyada ve basında?' derseniz, bunun temel sebebi, adı geçen kıymetli partiler ve onun değerli temsilcilerinin, böyle bir düşünce içinde olmaları yüzündendir. Yani, seçimlere MHP ile girmek suretiyle Meclis'te temsil edilmeyi planlıyorlar ve böyle bir talepleri oluyor. Bu talepleri biz, anormal karşılamıyoruz ancak MHP'nin şu konjektürde böyle bir ittifaka açık olmadığını ifade ediyoruz. İttifak yok, ilhak var ama ilhak değerlendirilmek suretiyle ancak var olabilir. Kim değerlendirecek? Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, partinin kurulları. Bu anlamda herhangi bir teklif alınmamıştır. Bugüne kadar bize ulaşan bilgi ve haberler, temennilerden öte gitmemektedir. Dolayısıyla partinin genel kanaati ve politikası da netleştiği için bundan sonra herkes ona göre davranmak zorundadır. Sosyal medyeda çıkan bu tür haberleri, biraz da baskı oluşturma niyetiyle yapılmış haberler olarak mütalaa ediyoruz."

Haberin Devamı

MHP'de aday adaylığı başvurularının 12- 18 Mart tarihleri arasında alındığına işaret eden Yalçın, şunları kaydetti:

"O parti içi bir kurulların manzumesi sonrasında ortaya çıkan takvimdir. 7 Nisan'a kadar her siyasi parti, kimi aday göstereceğini rahatça inceleme, değerlendirme hakkına sahiptir. Son tarih de YSK'ya verilecek son tarih de 7 Nisan'dır. Burada yeniden müracaatı açma gibi bir durumdan bahsetmiyorum ama böyle istisna olabilir. Onu da parti yönetimi arzu ettiği gibi değerlendirir, karar alır, gereğini de yapar. Onda da bir engel yok."

Haberin Devamı