Gazete Vatan Logo

MHP'den CHP'ye sürpriz transfer

MHP'den ihracı gündeme gelince de istifa eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP'ye geçiyor.

MHP'den CHP'ye sürpriz transfer

Türk Savaş uçakları tarafından düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için ev teklifinde bulunan ve MHP'den ihracı gündeme gelince de istifa eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP'ye geçiyor. Gül, CHP'ye katılma kararı aldı ve neden CHP'yi tercih ettiğini Sözcü'ye açıkladı. Gül "Benim kökenim zaten CHP'ydi. Bütün ailem CHP'lidir. Kısa bir ayrılık oldu ama doğduğum yere dönmüş oldum" dedi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, diğer partilerden de talep geldiğini ancak tercihini CHP’den yana kullandığını vurguladı. CHP’ye katılması yönünde Antalya örgütü ile CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve milletvekillerinin girişimi olduğunu dile getiren Başkan Gül, “Genel Merkez’in de onayıyla partiye katılımımız gerçekleşti, sadece rozet takma töreni yapılacak” dedi.

“Yabancılık çekmeyecek bir yerdeyim” diyen Gül, “Partimizin başında, doğruları söylemekten çekinmeyen, düzgün ve saygın bir liderimiz var. O’nun (Atatürk) partisinde olmaktan dolayı memnunum” dedi. Başkan Gül, CHP’nin ilk grup toplantısında rozet takarak resmen CHP’li olacak.

Haberin Devamı