Gazete Vatan Logo

MHP'den Çelik'e aynı sertlikte yanıt!

"Tükürüğün bile haysiyeti var"

MHP'den Çelik'e aynı sertlikte yanıt!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ağır bir üslupla eleştiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e MHP'den aynı sertlikte yanıt geldi. Grup Başkanvekili Oktay Vural, Fuzuli'nin "Diploma insanın cehlini alsa da hamurunda varsa eşeklik, baki kalır' sözlerini kullanarak Çelik'i eleştirirken, Ankara Miletvekili Özcan Yeniçeri'de, "Aynen iade ediyoruz" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise, MHP camiası olarak derhal AKP'nin en üst yönetiminden "özür" beklediklerini söyledi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti sözcüsü Çelik'in, MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli ile ilgili kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Vural, konuşmasına, Fuzuli'nin, 'Mey biter saki kalır, her renk solar haki kalır, diploma insanın cehlini alsa da hamurunda varsa eşeklik, baki kalır' dörtlüğünü ve Mevlana'nın, "Edep aklın tercümanıdır, herkes edebi kadar akıllı, aklı olduğu kadar şerefli, şerefi olduğu kadar da kıymetlidir" sözünü okuyarak başladı.

MHPden Çelike aynı sertlikte yanıt

PAVLOV'UN DENEYİNDEKİ DENEK GİBİ

Çelik'in, Bahçeli'ye yönelik sözlerinin, ruhunun karanlığını yansıttığını ve kem sözün sahibine ait olacağını ifade eden Vural, şunları söyledi:
"Keçi sarhoş olunca kurda meydan okumaya başlarmış. PKK ile Oslo'da, Habur'da girdiği yasak aşkın sarhoşluğundan ve bu yasak aşkın meyvesi olan açılımın sarhoşluğundan, anlaşılan o ki Hüseyin Çelik zevk almaktadır. Aslında PKK açılım çocuğunun DNA test sonuçları böylece ortaya çıkmıştır. Görülmektedir ki PKK açılımının, PKK silahı ile girilen yasak ilişkinin yasak meyveleri, Hüseyin Çelik'i zevkten dört köşe etmektedir. Hüseyin Çelik, PKK ile girdiği bu ihanet yolculuğunun her geçen gün deşifre olmasını örtmek PKK yamaklığının verdiği ezikliği bastırmak adına ses çıkarmakta, gürültü yapmaktadır. Ne zeman, 'milliyetçilik, Türk milleti, Türkçe, Cumhuriyet, Atatürk' desek Hüseyin Çelik tepki vermektedir. Pavlov'un bir deneyi var. Orada denek bazı şeylere şartlandırılmış olarak refleks gösteriyor. Bu davranışta yüksek düzeyde sinir etkinliğini ölçüyor. Hüseyin Çelik de aynen Pavlov'un deneyindeki denek gibi, ne zaman 'MHP, ülkücü, Türk milleti, bölünmez bütünlük, şehitler ölmez vatan bölünmez' desek ne zaman PKK terör örgütünü kınasak; MHP'ye, Genel Başkanı'na saldırmaya başlıyor. Bu ziyniyet Türk milletine düşmandır, bu milletin adına düşmandır."
Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da, Lice'de asayiş örgütleri kurduğunu, cenaze törenleri düzenlediğini, açılışlar yaptığını ileri süren Vural, "Bütün bu tabloyu inkar etmeye başlayan Hüseyin Çelik gibiler, öyle inkar ediyorlar ki gece, karanlığından ve şeytan, şeytanlığından utanacak hale geliyor" diye konuştu.

TÜKÜRÜĞÜN BİLE HAYSİYETİ VAR

Çelik'e yönelik tepkisini sürdüren Vural, "Hüseyin Çelik'e diyorum ki; sen git önce İmralı'da bebek katilinin avuçlarına bıraktığın haysiyetinin hesabını ver. Bu ülkenin doğusunu PKK'ya nasıl terk ettiğinizin hesabını verin. Sen PKK kaşığı ile Öcalan maması ile beslenen bir bedbahtsın. Bir de utanmadan, 'Bir avuç partisiniz, 51 milletvekiliniz var' diyerek hakaret ediyor. Çelik şunu bilmelidir ki MHP'ye oy veren insanlar suratına tükürse onların tükürüğünde boğulur. Ama o tükürüğün bile bir haysiyeti vardır. Senin gibi, ciğeri gavur parasıyla beş para etmezleri, o tükürükle bile şereflendirmezler" dedi.

ADAN: ÖZÜR BEKLİYORUZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise, yazılı açıklamayla Çelik'in sözlerini eleştirdi. Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti'nin yeni Anayasa değişikliği sürecine destek vermemesinin malum çevreleri kızdırdığını ve Çelik'in de bu çevrelerin sözcülüğünü yapmaya soyunduğunu savundu. Adan, "Adının başındaki 'parti sözcüsü' ünvanı nedeniyle ağzından çıkanlar AKP'yi de bağlamaktadır. Bu nedenle MHP camiası derhal AKP'nin en üst yönetiminden özür beklemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

YENİÇERİ: AYNEN VE TAAHHÜTLÜ İADE EDİYORUZ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'de basın toplantısında Çelik'in söylediklerinin, ancak "kimyası, dengesi ve ruh sağlığı bozuk olanların ağzından çıkabileceğini" savundu. Yeniçeri, şöyle konuştu:
"Hüseyin Çelik, bu galiz, saygısız ve aşağılık ifadelerle haddini fena halde aşmıştır. Bu ifadeleri öncelikle kendisine aynen ve taahhütlü olarak iade ediyoruz. Öyle görünüyor ki Çelik, sırtını çözüm ortağı PKK'ya dayamış MHP'ye meydan okumaktadır. AKP'nin kurduğu saadet zincirinin seçimle birlikte sona erecek olması AKP'yi ve Çelik'i bunalıma sokmuştur. Çelik, MHP'yi adeta bir deprem sonrası birbirleriyle hiçbir ilişkisi ve bağlantısı olmayan insanların toplandığı deprem çadırı olan AKP sanıyor. Yanılıyor. AKP yokken MHP vardı ve AKP yok olduğunda MHP var olmaya devam edecektir. AKP bir döner ve slalom partisidir. AKP'nin siyasi yemeği döner, sporu ise dopingli slalomdur. Çelik, MHP liderinin uçak korkusundan söz etmiş, hangi müziği dinlediğinden ya da hangi yemeği yediğindense söz etmemiş. Bizim bildiğimiz MHP'lilerin, Çelik ve AKP zihniyetini taşıyanlarda olmayan bir tek korkusu vardır; o da Allah korkusudur. Söz gelimi, MHP liderinin ata binme ya da attan düşme gibi bir korkusu yoktur."

VURAL: "BAYRAK SATANIN TUTUKLANMASI UTANÇ VERİCİ"

Oktay Vural, Taksim'de Gezi eylemleri sırasında bayrak satan kişinin tutuklanmasına ilişkin soruya, "Utanç vericidir. Böyle bir rezalet olamaz. Lice'de PKK açılış yapacak, asayiş birimleri kuracak ama Türk bayraklı birilerini gözaltına alacaksınız. Türk bayrağı artık tahrik unsuru olmaya başladı. Bu ne utanmazlıktır. Kınıyorum" dedi.

Haberin Devamı