Gazete Vatan Logo

MHP'den AKP'ye transfer

ÇANAKKALE'de Gelibolu'dan sonra, MHP'li Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay ve 4 belediye meclis üyesi de AKP'ye geçti.

Geçen hafta içerisinde Gelibolu Belediyesi'nde Anavatan Partili Belediye Başkanı Cihat Bingöl, partisinden istifa ederek AKP'ye geçmişti. Bundan bir hafta sonra da AKP, Çanakkale'deki ikinci transferini gerçekleştirdi. Gökçeada'nın MHP'li Belediye Başkanı Yücel Atalay, Belediye Meclis üyeleri Nurettin Şen, Harun Yılmaz, Mehmet Şeker ve Sami Kaya da partilerinden istifa edip AKP'ye geçti. 22 Temmuz 2007 tarihindeki seçimlerinde milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden eski Belediye Başkanı Halil Rüştü Akgün'den boşalan görevi 16 Mayıs 2007 günü devralan Yücel Atalay, 4 belediye meclis üyesiyle birlikte ilk olarak MHP Gökçeada İlçe Başkanlığı'na istifa dilekçelerini verdi. Ardından da arkadaşlarıyla birlikte AKP İlçe Başkanlığı'na üye kaydını yaptırarak, transferi gerçekleştirdi. Atalay ve meclis üyelerinin kaydını AKP Gökçeada İlçe Başkanı Tahsin Güvevlioğlu yaptı.

Kararı partili arkadaşlarıyla birlikte aldıklarını belirten Belediye Başkanı Yücel Atalay, "Gökçeada'ya daha iyi hizmet edebilmek adına iktidar partisiyle çalışmayı istedik. Bize gelen teklifi değerlendirerek, adanın gelişmesi ve kalkınmasına daha yararlı olacağı gerekçesiyle AKP'ye geçtik" dedi.

Haberin Devamı