Gazete Vatan Logo

MHP’den 41 ilde ‘arınma kongresi’

Muhaliflerin uzun süre olağanüstü kurultay için mücadele ettiği MHP’de genel merkezin yanında durmayanların tasfiyesi yönünde 41 ilde kongreler yapıldı. MHP lideri Bahçeli, “Her türlü fitne ve dedikodu silahıyla aramızı bozmaya kalktılar” dedi

MHP’den 41 ilde ‘arınma kongresi’

MHP 41 ilde yaptığı kongre ile temizlik harekatı başlattı. Kongreleri FETÖ’den arınma olarak değerlendiren MHP Genel Merkezi, partinin taze kanla yoluna devam edeceğini açıkladı. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, “Yapılan kongreler, bizi kirletenlerden arındırma kongreleridir’’ dedi.

Kurultay 2018’de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün 41 ilde gerçekleştirilen kongrelere mesaj gönderdi. Bahçeli mesajında şunları kaydetti: “Merkez Yönetim Kurulumuzun 10 Ocak 2016’da aldığı karar doğrultusunda, partimizin 12.Olağan Büyük Kurultayı 18 Mart 2018’de yapılacaktır. Büyük Kurultayımıza hazırlık süreci olan ve kanunen ikmali gereken ilçe ve il teşkilatlarımızın kongreleri de belirlenmiş tarih aralıklarında sonuçlandırılacaktır. MHP özellikle 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerini takip eden süreçte ağır ve çok boyutlu saldırı, tahrik ve operasyonlara maruz kalmıştır. Tarihi misyonumuzu çekemeyen, siyasi ve ahlaki duruşumuzu kabullenemeyen odaklar, karanlık niyetli çevreler vakit kaybetmeksizin harekete geçmişlerdir. MHP maalesef zorlu ve yıpratıcı günler yaşamıştır. Çok şükür ülküsünü namus bilmiş şeref timsali ülküdaşlarım, hain ve hasmane tertip ve tuzakları iman ve dayanışma ruhuyla etkisiz hale getirmişlerdir. Bugün hiç kimsenin göz ardı edemeyeceği partimizin siyasal varlığı, Türkiye üzerinde düşünceleri olan herkesin, milletimiz için iyi veya kötü emeller besleyen her unsurun mutlaka dikkate almaları gereken bir kudret halini almıştır.”

Haberin Devamı

‘Siyasete mühür vurduk’

“Meşakkatler sabırla, melanet tahrikler akılla, çileler heyecanla, engeller şuurla, karamsarlık ve kötümserlik dalgaları imanla adım adım aşılarak bugünlere gelinmiştir. MHP Türk siyasetine mühür vurmuştur. Türk milliyetçiliği hem kurucu, hem kurtarıcı, hem de şartlar gerekirse, tıpkı 16 Nisan halkoylamasında olduğu gibi, değiştirici vasfını, örtülemez rolünü ifa edegelmiştir. Unutmayınız ki, MHP değişen hükümet etme sistemiyle birlikte çok daha etkin, çok daha güçlü, karmaşık siyasal süreçlere çok daha müdahil olabilecektir. Sudan sebeplerle, eften püften bahanelerle darılmak, gücenmek, küsmek, kopmak, sırt çevirmek, bana ne demek, cepheleşme ve hizipleşmeye prim vermek tasvip etmeyeceğimiz kırılma ve ilkellik halleridir.”

Haberin Devamı