Gazete Vatan Logo

MHP'de yeni kriz!

MHP'de yeni kriz!

MHP'de 19 Haziran'da gerçekleştirilen kurultayda yapılan tüzük değişikliğine Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihtiyadi tedbir kararı konuldu. MHP Genel Merkezi'nin elini güçlendiren bu karara muhalifler itiraz etti.

MHP'li muhaliflerin yaptığı itiraz kabul edilmezse MHP yeni bir yargı sürecine girecek. Ancak mahkemenin kesin kararının 9 günlük resmi bayram tatili nedeniyle 10 Temmuz öncesine yetişmeyeceği belirtiliyor.

Öte yandan 10 Temmuz'da yapılacak kongereye kimin ev sahipliği yapacağı da mahkemeden gelecek bu karara bağlı.

Zira 19 Haziran'da yapılan tüzük kurultayında 10 Temmuz'da başkan seçimli kurultay yapılması kararı alınmıştı. Bu değişiklikler askıya alınınca bu kararda şu an için geçersiz sayılacağından, YSK'nın topu attığı Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu, olağanüstü kongreyi toplama görevini MHP Genel Merkezi'ne verebilir.

MHP'Lİ MUHALİFLER MAHKEMEYE BAŞVURDU

Muhaliflerin avukatlarından Bahşi, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 19 Haziran'da yapılan MHP Olağanüstü Kurultayı kararlarının yürütmesini durdurmasına itiraz etti. Bahşi: "Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı yok hükmünde. Mahkeme, HMK 391/b maddesi ile 'tedbirin, açık ve somut olarak hangi sebebe ve delillere dayandığını' karara yazmak zorundaydı. 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği tedbir kalkmazsa genel merkez hukuken seçimli kongre yapamaz. Belki de amaç buydu"

Haberin Devamı

MUHALİFLERE İHRAÇ YOLU

Mahkemesi tüzük değişikliklerini askıya almasıyla muhaliflere 'ihraç' yolu tekrar açıldı. MHP Genel Merkezi 10 Temmuz'daki kurultay öncesi, mevcut tüzüğe dayanarak muhalif isimler başta Meral Akşener olmak üzere Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın ile onlarla destek veren delegeleri ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edebilir.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE OLMAYACAK MI?

Kulislerde dolaşan bir diğer iddia ise 10 Temmuz'da kurultayın hiç yapılmaması. Devlet Bahçeli taraftarı bir üst kurul delegesinin 10 Temmuz'da yapılacak kongrenin gündemini "Olağanüstü kurultayda genel başkan, MYK ve MDK seçimi yapılamaz" diyerek başkan seçimini engelleyebilir. Kongrenin iptalini talep edebilir. Bu süreçlerin hepsi yeni ve uzun bir yargı yolunun varlığına işaret ediyor.

Haberin Devamı