Gazete Vatan Logo

MHP’de yeni divan

MHP'de internete düşen kasetler yüzünden istifa eden 9 ismin yerine yenileri seçilecek

Seçim sonrası gözlerin çevrildiği partilerden biri de MHP.
MYK üyeleri kaset skandallarıyla yıpranan partide ayrılan 9 ismin yerine yeni isimleri seçecek

ANKARA - MHP Lideri Devlet Bahçeli, önümüzdeki hafta Merkez Yönetim Kurulu’nu toplayarak, yeni Başkanlık Divanı’nı oluşturacak. Bahçeli’ye yakın kaynaklar, milletvekillerinin mazbatalarını almalarının ardından MYK’nın toplantıya gecikme olmadan çağrılacağını ifade ettiler.

Yüzde 13’lük oy oranının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çalışmalarına vakit kaybetmeden başladı. Kaset skandalı nedeniyle istifalarını veren 9 Başkanlık Divanı üyesinin yerine hemen yeni üyeler seçilecek. Bahçeli’nin MYK’yı önümüzdeki hafta toplaması ve yeni Başkanlık Divanı’nı buradan çıkarması bekleniyor. Halen MHP Lbaşkanlık Divanında MHP Milletvekilleri Faruk Bal, İsmet Büyükataman, Münir Kutluata, Tunca Toskay görev yapıyor. Gaziantep’ten seçilerek TBMM’ye giren Semih Yalçın’la birlikte eski milletvekili Muzaffer Çakmaklı da Başkanlık divanı üyesi. MYK’nın toplanmasının ardından yedekler yerine yeni üyeler belirlenecek ve 9 kişilik grup göreve başlayacak. Yeni Divan’da kadınların da olması bekleniyor. Aralarında Meral Akşener’in yanı sıra bu dönem seçilen Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel’in de Başkanlık Divanı’nda yer alabileceği belirtiliyor.

MHP’de yeni vitrin için çalışmalar sürerken, kulislerde konuşulan “Bahçeli hemen kongre çağrısı yapacak” iddiaları ise doğrulanmadı. MHP Liderinin bu aşamada herhangi bir kongre planı bulunmadığı belirtildi. Bahçeli’nin olağan kongreyi daha önce belirlendiği gibi önümüzdeki yıl yapacağı, yeni üyelerle yoluna devam edeceği ifade edildi.

Yeniden yapılanma

Bu arada MHP’den Trabzon milletvekili seçilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, seçim sonuçlarından MHP’nin de kurumsal kimlik anlamında dersler çıkarması gerektiğini söyledi. Koray Aydın, bir gazetecinin, “’Seçim sonuçlarından ders çıkaracağız’ dediniz. Daha ne yapabilirdiniz ki?” sorusu üzerine, parti içinde yeniden yapılanmanın gerekli olabileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Sözlerini partimizin genel merkezine yönelik olarak söyledim. Karşınızdaki iktidar partisi sürekli her seçimde oylarını artırıyorsa, irdelenmesi ve bakılması gereken bir takım eksiklikler vardır. Bu, il il düşünülecek bir konu değil. Türkiye’nin her yeri aynı. O zaman bunu bir bütün olarak sorgulamak lazım.

İktidar partisinin üst üste 3 seçim oyunu artırdığı, dünyada nadir görülen durumlardan bir tanesi. Bu durumu il ölçeğinde sorgulamak çok alt düzeyde kalır. Parti kurumsal kimliğinin bunu yapması lazım. Yeniden yapılanma gerekebilir. Yeniden yapılanmayı partiler yapmalıdır. Fikri olarak oturacakları tabanı yeniden tarif edebilirler. Oturdukları tabana yönelik yeniden açılımlar yapabilirler. Kendi kurumsal kimliklerini güçlendirecek adımlar atabilirler. Bunları yapamazsanız, belli ki AKP ile mücadele edemezsiniz. Siyasi partilerin bu gerçeği görmesi, bundan bir ders çıkarmaları lazım.”

’Sonuç başarı değil’

Koray Aydın, MHP’nin 12 Haziran seçimlerinde 34 ilde milletvekili çıkarabildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
“Geçen seçimde 59 ilde almıştık. Bunun bir sorgulanması gerekmez mi? Neredeyse o illerin yarısını kaybetmiş durumdayız. O zaman bunun sorgulamasının yapılması gerekir. Seçimi kazanan bir iktidar partisi var ve oyunu artırarak bunu başarıyor. Bütün muhalefet partilerinin bunu aynı oranda düşünmesi ve kendilerini yenileyecek yapılanma programlarını uygulaması lazım. Bu gerçeğe görmeden siyaset yapamayız.”


Haberin Devamı