Gazete Vatan Logo

MHP'de kongre krizi!

MHP kurultay krizinde bugün hareketli dakikalar yaşandı. Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin önünde geldi. Yoğun kalabalık vardı. Otel önünde hazirun defteri oluşturuldu. Muhalifler olağanüstü kurultay için imza topladıklarını ilan etti. Delegelerin salt çoğunluğu, yani 621 delegenin olması durumunda olağanüstü kongre yapılabiliyor. Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" dedi. 3 aday bölgeden ayrıldıktan sonra Meral Akşener bir süre daha bekledi. Daha sonra Meral Akşener de bölgeden ayrıldı.

MHP'de kongre krizi!

MHP'deki kurultay krizinde hareketli gün... Peş peşe son dakika haberleri geldi. Yusuf Halaçoğlu 4 genel başkan adayı adına ortak açıklamayı okudu. Sinan Oğan, "25. İcra Müdürünü davet ettik" dedi. Koray Aydın ise "Haziranda kurultayımızı yapacağız" diye konuştu. Meral Akşener, tüzük kurultayının neden engellendiğine ilişkin yazılı emri görmeden ayrılmayacağını söyledi. Son açıklama Sinan Oğan'dan geldi, "Birazdan buradan sağduyulu şekilde ayrılacağız" dedi, Yargıtay kararının bekleneceğini söyledi. İşte MHP kurultay krizinde yaşanan son dakika gelişmeleri;

İşte bugün yaşananlar:

YARGITAY KARARI BEKLENECEK

AKŞENER DE GİTME KARARI ALDI

14.40 Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, otelin önünden ayrılmıştı ancak Meral Akşener tek başına kalmayı sürdürmüştü. Daha sonra fikir değiştiren Akşener, "Sabaha kadar bekleyecektim ama herkes sabah saat 07.00'den beri burada onun için şimdilik evimize gidiyoruz" diye konuştu.

13.20 3 aday alandan ayrılırken, polis önlemlerine yönelik yazılı emri görmek isteyen Meral Akşener'in bekleyişi sürüyor. Sinan Oğan, "İcra müdürü buraya gelmeyeceğini bildirdi. Bu bekleyişi sürdürerek provokasyona izin vermenin gereği yok diye düşündük. Biz hukuk içerisinde kalacağımızı söylüyorsak mutabakata vardığımız şekilde davranıyoruz. Zannediyorum, Ümit Bey ile Koray Bey da alandan ayrıldı. Aynı araçla geldik, bildiri de bizim adımıza Halaçoğlu tarafından okundu. Tel örgütler önünde beklemek bizim mutabakatımızda yoktu. Biz vardığımız mutabakatımızın gereğini yapacağız" dedi.12.40 Sinan Oğan yaptığı son açıklamada "Barikat kalkmazsa alanı terk edip Yargıtay kararını bekleyeceğiz. Bu daha normal gelmesi beklenen kalabalığın yarısı. İradelerini ortaya koyma, biz artık değişim istiyoruz demek için geldiler. Genel Başkan'a çağrıda bulunuyorum. Bu iradeyi görsünlür. Bu ülkücü irade" diye konuştu.

Haberin Devamı

12.22 Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, partili ve delegelerin oluşturduğu kalabalığı engellemek için TOMA'larla beraber kurulan polis barikatlarının önünde, barikat demirinden tutarak bekledi. Akşener'in, "Emniyet'in yazılı emrini görmeden ayrılmayacağız" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

12.20 MHP'de muhalifler tüzük kurultayı için gerekli olan salt çoğunluğun sağlandığını iddia etti ancak herhangi bir sayı açıklanmadı.

11.40 MHP'li genel başkan adaylarından Koray Aydın: "Bu gidiş halk ayaklanmasına götürür. Haziran'da kurultayımızı yapacağız."

ORTAK BİLDİRİYİ YUSUF HALAÇOĞLU OKUDU

11.20 MHP'li muhaliflerin ortak bildirisini Yusuf Halaçoğlu okudu. Bildiride, "MHP sahipsiz değildir, son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler" denildi. Açıklamanın ardından genel başkan adaylarının otelin önünden ayrılmaya hazırlandığı belirtiliyor.

11.13 MHP'de genel başkan adayları 'İrademizi ortaya koyacağız. Polisle karşı karşıya gelmeyeceğiz" mesajı veriyor.

ÜMİT ÖZDAĞ POLİS BARİKATLARININ ÜZERİNE ÇIKTI!

11.10 Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ, polis barikatlarının üzerine çıkarak, partililere seslendi. Delegeleri yatıştırmaya çalışan Özdağ, "Apo'nun mektubunun okunduğu mitingde bir tane polis yoktu ama bizim kongre yapacağımız oteli üç bin polisle kuşattılar" dedi.

Haberin Devamı

11.05 Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede genel başkan adaylarının bekleyişi sürüyor. Muhaliflerin bir konuşma yapması beklenirken, polis barikatının açılmaması halinde içeriye girmeye çalışmayacakları ve hazirun tutanağı ile kurultaya gelen delegelerin sayısının tespit edilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

10.55 4 muhalif aday polis noktasına ulaştı. Kalabalığın geriye doğru çekilmesini istiyorlar.

10.50 Genel başkan adayları, miting alanına dönüşen bölgeden geçerek polis bariyerlerinin önüne doğru ilerledi.

10.34 Alanda üst kurul delegelerinin imzaya beklendiği anonsu yapıldı. Bir "hazırun" defteri de hazır tutuluyor, delegelerden buraya geldiklerine dair imza alınacak. Alanda "Bahçeli istifa", "Yönetim istifa" ve "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar da duyuluyor.

KAVGA KAMERALARA TAKILDI

10.26 Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı.

Haberin Devamı

10.25 Muhalifler Ankara'da yaklaşık 800-900 delegenin kendilerine destek için beklediği iddiasında. Otel çevresinde imza toplama çalışması yürütülüyor.

TRAFİK KİLİTLENDİ

MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP'li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi.

10.20 Muhalifler kongre salonuna giremedikleri dair tutanak almaya çalışıyor.

10.15 Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın saat 10.20 sularında salonun önünde delegelerle bir araya geldi.

TEK MİNİBÜS VE KONVOYLA OTELE GEÇİLDİ

Muhalifler daha sonra tek bir minibüsle konvoy eşliğinde Büyük Anadolu Oteli'ne geçti.

OĞAN'IN OFİSİNDE BULUŞULDU

Sabah saatlerinde Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı.

OTELİN GİRİŞİ SABAH KAPATILDI

Bugün sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı. Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde bekledi.

ÜLKÜ OCAKLARI TÜRKEŞ'İN MEZARINA GİTTİ

MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Ülkü Ocakları mensubu yaklaşık 200 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kabri başında bir araya geldi. Grubun daha sonra kabrin girişini araçlarla kapattığı görüldü. Polis ekipleri, Bahçelievler kavşağından itibaren Türkeş'in kabrinin çevresi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yollarda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Ayrıntılar geliyor