Gazete Vatan Logo

MHP'de muhaliflerin yüzünü güldürecek karar

MHP'li muhaliflerin itirazı kabul edildi, MHP kongresi 15 Mayıs'ta yapılacak

MHP'de muhaliflerin yüzünü güldürecek karar

Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğünün MHP'de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.

Ankara 25. İcra Mahkemesi, 15 Mayıs'ta kurultayın yapılmaması için valilikten gerekli önlemlerin alınmasını istemişti. İtirazın yapıldığı Ankara 2. İcra Hakimliği ise bu kararın mevzuata uygun olmadığına karar verdi.

İLK TEPKİLER

ÜMİT ÖZDAĞ: Çıkan karar sonrası CNN Türk canlı yayınına katılan Ümit Özdağ, kararı şöyle değerlendirdi: Evet, bu 15 Mayıs'ta kurultayın toplanması anlamına geliyor. Şimdi MHP olağanüstü Kurultay'ını yapmak üzere hukuki zeminini oluşturmuş durumda.

SİNAN OĞAN: Önümüzdeki tek engel Gemerek Mahkemesi'nin verdiği hukuksuz karardı. Ankara 2. İcra Mahkemesi'nin kararıyla bunu da aştık. Şu anda kurultayın toplanmaması için hiçbir neden yok. Pazar günü kurultayımızı toplayacağız.

Sinan Oğan'ın yaptığı açıklama şöyle: "Aday olan arkadaşlarla bir araya geldiğimizde hukuk içinde mücadelemizi sürdürmeye karar vermiştik. Müracaatlarımızdan müspet netice aldığımızı görüyoruz. Pazar günü kurultayımızın yapılmasının önündeki tüm engeller kalkmış durumdadır. İnşallah kurultayımızı yapacağız. Normalde 12 Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar ile kurultayın yapılması lazım. Ancak MHP Genel Merkezi bazı ilçelerde delegelerle kurultayı yaptırmama yoluna girmişti. Biz Tosya'yı daha önce müracaat ederek kaldırmıştık. Bugün de Gemerek'in kararı kaldırıldı. Yargıtay süreci mutlaka beklenilmesi gereken bir süreç değildir. İki mahkeme de yetkisiz oldukları halde karar vermişti. Bugün adalet yerini buldu.

Haberin Devamı

PAZAR GÜNÜ DÜĞÜNÜMÜZ VAR!

Biz bütün hazırlıkları yapmıştık, otelleri ayarlamıştık, yazışmaları yapmıştık. Bütün işlemlerimizi, çağrı heyeti olarak yapmıştık. Bizim bu aşamada hukuki ya da siyasi bir engel bulunmamaktadır. Bütün delegelerimize çağrıda bulunuyorum. Pazar günü Ankara'da kurultayımız var, düğünümüz var. Herkesi davet ediyorum. Yargıtay kararı neden lazımdı? Çünkü Gemerek Mahkemesi'nin kararına dayanarak genel merkez ne kadar kolluk kuvvetine başvurarak kurultayı yaptırmamaya çalışıyordu. Biz de Ülkücülerle kolluk kuvvetleri karşı karşıya gelmesin diye Yargıtay'ı bekliyorduk. Hukuksuz olmasına rağmen Gemerek Mahkemesi'nin verdiği kararı Ankara'da uygulatmaya çalışmalarından kaynaklanıyor. O karar da bugün İcra Mahkemesi tarafından kaldırılmış oldu. Dolayısıyla herhangi bir engel söz konusu değil."

Haberin Devamı