Gazete Vatan Logo

MHP de ‘darbe’ dedi

Başbakan Davutoğlu’nun görevi bırakmasını MHP de CHP gibi ‘darbe’ olarak niteledi. MHP’li Yılmaz: 22 Mayıs’taki kongre formalite

MHP de ‘darbe’ dedi

TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Parti’de alınan olağanüstü kongre kararı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dünkü açıklamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin siyaset tarihinde görülmemiş bir olayın yaşandığını ileri süren Yılmaz, 8 ay önce yüzde 49,5 oy alan bir partinin genel başkanının, kendi rızası dışında, adeta bir siyasi deprem, ihtilalle görevinden alındığı bir süreç yaşandığını savundu. Yılmaz, “Buna ister sivil darbe, ister müdahale deyin, bunun siyaset tarihinde bu şekilde anılacağından şüphemiz yok” iddiasında bulundu. Yılmaz, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, gelişmelerin, gelecek günlerde siyasi krizlerin yaşanacağı bir Türkiye ile karşı karşıya olduklarını gösterdiğini ileri sürdü.

Kongre mana ifade etmez

Ak Parti’nin 22 Mayıs’taki olağanüstü kongresini “formalite” olarak gördüğünü dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Davutoğlu gibi Sayın Cumhurbaşkanı’na yüzde 100 biat eden, onu görüşleri dışında hareket etmeyen bir başbakana tahammül göstermeyen, Ak Parti içinde, hükümet, hatta devlet diyebileceğimiz bir yapının içinde bir yapılanmanın olduğundan bahsetmek gerekiyor. 22 Mayıs’ta kongre kararı alınması demek, bir mana ifade etmiyor. Bu saatten sonra Ak Parti’de seçilecek genel başkanın, başbakanın sadece cumhurbaşkanlığı genel sekterliği veya cumhurbaşkanlığında bir daire başkanlığından öteye gitmeyeceği süreç yaşanıyor.”

Haberin Devamı