Gazete Vatan Logo

MHP’de başkanlar kılıçları çekti

MHP’de başkanlar kılıçları çekti

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Eskişehir'deki 12 ilçe başkanı, ortak hareketle parti genel merkezine kurultay çağrısında bulundu.

MHP Çifteler İlçe Başkanı Oğuz Döngel, Seyitgazi İlçe Başkanı Recep Kılıçaslan, Sivrihisar İlçe Başkanı Yaşar Gürel, İnönü İlçe Başkanı Erol Taşkın, Mahmudiye İlçe Başkanı İsa Toy, Mihalgazi İlçe Başkanı Abdullah Törenci, Beylikova İlçe Başkanı Ramazan Çiçek, Han İlçe Başkanı Yüksel Eryılmaz, Günyüzü İlçe Başkanı Sinan Kara, Mihalıççık İlçe Başkanı Gürol Görür ve Sarıcakaya İlçe Başkanı Hasan Selçuk ortak düzenledikleri basın açıklamasında, MHP’de bir kurultay yapılması çağrısında bulundu. İlçe başkanlarına Eskişehir eski Valisi ve MHP Eskişehir Belediye Başkan Adayı Kadir Çalışıcı da destek verdi.

MİLLETİMİZ BİZE MESAJ VERDİ

Çifteler İlçe Başkanı Oğuz Döngel, ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz noktada gördüğümüz manzara umut vermek bir yana her geçen gün hepimizi daha da karamsarlığa sürüklemektedir. Aziz milletimiz 1 Kasım seçimlerinde bize mesajını vermiştir. Bu mesajı görmezden gelmek mümkün değildir. Önümüzdeki günler gelecek açısından MHP’nin konumunu belirleyecektir. Türkiye bir uçuruma sürüklenirken ya kendi iç kavgalarımızda boğulacağız, ya da milletimizin desteğini alarak bu kötü gidişe dur diyeceğiz. Kurultay, hukuki, demokratik ve meşru bir zeminde ülkülerimizi gerçeğe dönüştürebilmenin, önce kötü gidişi durdurup ardından iktidara yürüyüşümüzün ilk adımı olacaktır. Kurultay için yeterli imzadan fazlası toplanmıştır. Öyleyse vakit kaybetmeden haydi kurultaya” dedi.

Haberin Devamı

GÖREVDEN ALINACAK BİR ŞEY YAPMIYORUZ

Bir gazetecinin, “Bu açıklamanız sonrasında genel merkez sizleri görevden alır mı?” sorusuna ise Döngel "Biz görevden alınacak bir şey yapmıyoruz. Bu gayet demokratik bir davranıştır. Biz davamızı bir adım ileri götürmek için çabalıyoruz. Ama görevden alınırsak da bu genel merkezin takdiridir” dedi.

Genel Başkanlık için adaylığını koyan hiçbir ismin arkasında ya da yanında olmadıklarının altını çizen Döngel, “Bizim davamızı ve bayrağımızı kim daha iyi taşır ve yukarıya taşırsa onun yanında oluruz. Adayların hepsi birbirinden değerli. Kimsenin ülkücülüğünü yargılama haddimiz olamaz” diye belirtti.

Haberin Devamı

DEMİREL 17. SIRADAYDI

Yöneltilen "1 Kasım seçimlerinin MHP’yi bu noktaya getiren ne oldu?" sorusunu da değerlendiren Döngel şu önemli açıklamalarda bulundu:

“MHP kendisini anlatamadı. Eskişehir ölçeğinde ise Ruhsar Demirel hanımefendi, parti içinde adaylar arasında yapılan temayül yoklamada 17. sırada yer aldı. Biz sonuçları alarak genel merkezimize gittik. Tabanın iradesini paylaştık. Genel merkezimiz bize Ruhsar hanımın milletvekili adayı gösterileceğini söyledi. Biz de Eskişehir’e dönüp kendisi için çalıştık. Her türlü çabayı harcadık. Ama kendisi bir defa olsun hangi ilçe teşkilatı ile ilgilendi acaba? 1 Kasım seçimleri sonrasında alınan sonuçtan biz utandık. Oysa utanılacak bir şey yapmadığımız halde neden başımızı öne eğiyoruz. Biz başımız dik durmak istiyoruz.”