Gazete Vatan Logo

MHP’de 8 vekil istediği halde listeye giremedi

MHP’nin 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listesi belli oldu. Mevcut 13 milletvekili listede yok. Bu isimlerden aralarında Oktay Vural ve Mehmet Parsak’ın da bulunduğu 8 isim yeniden seçilmek için başvurmuştu

MHP’de 8 vekil istediği halde listeye giremedi

MHP’nin milletvekili seçimleri için açıkladığı aday listesinde, mevcut 35 milletvekilinden 22’si yeniden aday olarak yer aldı, başvurmayan 5 milletvekili dahil 13 milletvekili ise listede yer bulamadı. Mevcut milletvekillerinden listede olmayan 13 isim arasında Oktay Vural ile Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu da var. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye’den 1’inci sıradan aday oldu.

Yalçın ve Adan İstanbul’da

Listede Ankara Birinci Bölge’de 1’inci sırada Mevlüt Karakaya, 2’nci sırada Zühal Topçu ve 3’üncü sırada Eyüp Yıldız aday gösterildi. Ankara İkinci Bölge’de 1’inci sıradaki Sadir Durmaz’ı Nevin Taşlıçay ve Abdullah Ağar takip etti. Ankara Üçüncü Bölge’de 1’inci sırada yer alan Yaşar Yıldırım’ı ise Erkan Haberal ve Fatih Çetinkaya izledi.

İstanbul’da listenin ilk 3 sıralarında Birinci Bölge’de Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Mehmet Bülent Karataş, İkinci Bölge’de Celal Adan, Cemal Çetin ve Nur Tuğba Aktay, Üçüncü Bölge’de ise Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu ve Arzu Erdem bulunuyor. İzmir’de ilk 3 sıralarda; Birinci Bölge’den Hasan Kalyoncu, Selahattin Şahin ve Cihan Aslan, İkinci Bölge’den ise Tamer Osmanağaoğlu, Abdulkadir Bektaş ve Yalçın Koçyiğit aday gösterildi.

Haberin Devamı

Mehmet Parsak şaşkınlığı

Milletvekilliği için başvuru yapmasına rağmen 8 isim Mehmet Parsak, Oktay Vural, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Seyfettin Yılmaz, Mustafa Mit, Mehmet Günal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Oktay Öztürk aday gösterilmedi. Parsak, AK Parti ile ittifak sürecinde rol alan isimlerdendi. Şefkat Çetin, Ekmeleddin İhsanoğlu, Atila Kaya, Oğuz Tor ile Zihni Açba adaylık başvurusunda bulunmamıştı.

Yeniden aday olan 22 isim

MHP’nin açıkladığı kesin olmayan milletvekili aday listesine göre mevcut 35 milletvekilinden 22’si yeniden aday oldu. MHP’de mevcut milletvekili olup yeniden listede yer alan 22 aday şöyle: “Devlet Bahçeli, Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Erkan Haberal, Zühal Topcu, Ahmet Selim Yurdakul, Deniz Depboylu, İsmet Büyükataman, Emin Haluk Ayhan, Kamil Aydın, Celal Adan, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem, Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Saffet Sancaklı, Mustafa Kalaycı, Erkan Akçay, Baki Şimşek, Mehmet Erdoğan, Ruhi Ersoy, Erhan Usta.”

Haberin Devamı

LİSTEDEKİ YENİLER

Emekli yüzbaşı, terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Ankara İkinci Bölge 3’üncü sıradan aday gösterildi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz Mersin 1’inci sıradan; Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Birinci Bölge 1’inci sıradan; işadamı Tamer Osmanağaoğlu İzmir İkinci Bölge 1’inci sıradan aday listesine girdi. Bahçeli’nin danışmanı ve Ortadoğu gazetesi yazarı İsmail Özdemir, Kayseri’den; MHP’nin 25. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan Kahramanmaraş’tan; 23. Dönem Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu’dan liste başından yer aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz Ankara İkinci Bölge 1’inci sıradan listeye girdi. Ankara Üçüncü Bölge 1’inci sırada ise Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım yer aldı. Emekli albay Mustafa Hidayet Vahapoğlu da Bursa 2’nci Bölge’de ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

‘Mücadelem sürecek’

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, aday gösterilmemesiyle ilgili şunları söyledi: “Partimin bana verdiği her emanete sahip çıkarak, adaleti, hukuku, milli egemenliği, hürriyeti, bütünlüğü, huzuru, kardeşliği hülasa ülkümü dile getirdim. Görevimi yürütürken aldanmadım, aldatmadım, eğilmedim, bükülmedim, kin ve nefret gütmedim, şahsi veya nefsi davranmadım, yalan, iftira, dedikodu ve fitnelerden yılmadım, makama halel getirmedim. Sözümü ve mücadelemi yüksek tuttum. Artık milletin sinesindeyim. Siyasi mücadelem, bilgi, fikir ve tecrübelerimi aktif olarak sunma gayretim ve arayışım devam edecektir.”