Gazete Vatan Logo

MHP 20 yıllık kalesini kaybetti!

5 yılın ardından MHP, Gümüşhane, Uşak ve Balıkesir'i kaybederken, partinin 20 yıllık kalesi olan Kastamonu'da düşmüş oldu.

MHP 20 yıllık kalesini kaybetti!

Milliyetçi Hareket Partisi, yerel seçimlerde Adana, Bartın, Isparta, Karabük ve Osmaniye'yi yeniden alırken, yeni aldığı iller arasına Kütahya, Iğdır, Kars ve Mersin eklendi. Böylece MHP'li il sayısı 9 oldu.



5 yılın ardından MHP, Gümüşhane, Uşak ve Balıkesir'i kaybederken, partinin 20 yıllık kalesi olan Kastamonu'da düşmüş oldu. Partinin Ankara Büyükşehir Başkanlığı için gösterdiği aday Mevlüt Karakaya ise, Ankara'daki mevcut oy oranını koruyamadı.



MHP 2014 yerel seçimlerinde Adana, Manisa, Bartın, Isparta, Karabük ve Osmaniye'yi yeniden alırken, yeni aldığı iller arasına Kütahya, Iğdır, Kars ve Mersin eklendi. Böylece MHP'li il sayısı 10 oldu.

OYUNU KORUYAMADI

Seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'yı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösteren MHP, Ankaralılardan beklediği ilgiyi görmedi. MHP'nin bu yılki oyları 2009 seçimleriyle karşılaştırıldığında Ankara'da oy kaybı yaşadığı görüldü. MHP 2009 seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'la yüzde 26,9'luk oy almıştı. Bu yıl hayata geçen bütünşehir uygulaması ile Büyükşehir Kanunu'nda yapılan değişiklikle, köylerin de büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde oy kullanması Mersin'de MHP'nin işine yaradı. Parti böylece 4 yeni ili daha aldı.

GÜLEN'İN KÖYÜ MHP DEDİ

Fetullah Gülen'in doğduğu Erzurum Pasinler'e bağlı Korucuk Köyü'nde sandıktan MHP çıktı. Pasinler Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP'ye 194, Ak Parti'ye 40 oy çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ise Korucuk Köyü'nden MHP'ye 201, AK Parti'ye 36 oy verildi.

Haberin Devamı