Gazete Vatan Logo

MGM'de 'Türkiye' dedi

MGM’le Las Vegas’ın sınırsız eğlencesi Türkiye’ye gelecek

TÜRKİYE’DE yatırım için arayışa girenler arasına Las Vegas’ın ünlü otel grubu MGM de eklendi. Kumarhaneleriyle de ünlü grup, Boğaz’da yer bulabilirse lüks markası Bellagio’yu İstanbul’a getirecek. Grup ayrıca, MGM markasının kumarhanesiz bir yatırımını da planlıyor. Bu sayede İstanbul, Las Vegas’ın ünlü eğlence konseptiyle tanışacak

ürkiye’de yatırım yapmak için fırsat kollayan Jumeriah Hotels& Resorts, Shangri La, Mandarin Oriental Hotels gibi gruplara Las Vegas’ta kumarhaneleriyle ünlü MGM ile enerjisini daha çok ‘beach club’lara veren ABD’li Nikki Beach Hotels, Soho House ile Orient Express Hotels de eklendi. Dubaili Address ise Emaar’ın Libadiye’deki projesiyle adım attığı İstanbul’un ardından Bodrum’da da otel açmak uygun yatırım için arayışlarını hızlandırdı.
ABD’li MGM’in boğazda yer bulursa lüks otel markası Bellagio’yu İstanbul’a taşımayı planladığı öğrenilirken, boğazda uygun bir alan bulunamaması durumunda ise kumar konsepti olmadan Türkiye’ye giriş yapacağı belirtildi. MGM’in pazara girmesiyle Türkiye, Las Vegas’ın dev havuzları, gece kulüpleri ve ünlü eğlence konseptiyle de tanışmış olacak. Yine ABD’li Nikki Beach Hotels’in ise gözüne Güney’i kestirdiği ifade edildi. Özellikle İspanya’da çok sayıda beach club işleten grubun Güney’de uygun yeri bulduğu anda ilk otelini açacağı açıklandı.

The Address Bodrum’a bakıyor

İstanbul’da düzenlenen ve 9 Şubat’a kadar sürecek olan ‘Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı’nda (CATHIC) Türkiye pazarında yatırım araştırması yapan zincirler hakkında bilgi veren Jones Lang LaSalle Türkiye İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Elif Egeli Nişancı, ünlü zincirlerin özellikle İstanbul’da Boğaz ve Pera bölgesinde olmak istediğine dikkat çekerek, “Son dönemde grubumuza Türkiye’de yatırım için inanılmaz sayıda başvuru geliyor. Yabancıların ilk hedefi İstanbul ama bunun yanında güneyde olmak isteyen zincirler de var. ABD’li Nikki Beach Hotels, özellikle güneyde yer arıyor. Yine ABD’li MGM de kumarhaneleriyle tanınıyor ama Türkiye’ye kumarhane konsepti olmadan gelecek” dedi. Dubaili Emaar Grubu’nun lüks otel markası The Address’ın da ilk olarak İstanbul Libadiye’de açılacağını ama Bodrum’a da girmeyi planladığını aktaran Nişancı, “Bulgari ve Armani markaları da Boğaz’da yer bulabilirse İstanbul’a gelecek” değerlendirmesini yaptı.

Missoni’yi de İstanbul’a getirecek

CATHIC için Türkiye’de bulunan The Rezidor Group Başkan Yardımcısı Puneet Chhatwal, şu anda Radisson markasıyla İstanbul’da iki otellerinin olduğunu belirterek, bu sayıyı dörde çıkaracaklarını açıkladı. Sharon Stone, Demi Moore gibi starların tasarımcısı Missoni’nin ilk otelini Antalya’da açacaklarını hatırlatan Chhatwal, “Missoni’nin İstanbul’da olmasını da istiyoruz. Boğaz’da yer arıyoruz. Aslında Maçka’da bir anlaşma yapmıştık ama sonra iptal etmek zorunda kalmıştık” dedi. Ant Yapı’yla beraber Ataşehir’de yapılacak üçüncü otellerini de 2012’nin ortasında açacaklarını aktaran Chhatwal, “Dördüncü otel için de anlaşmak için son aşamaya geldik. Ayrıca orta segmente hitap eden Park Inn markamızı da Türkiye’ye getiriyoruz” diye konuştu. Chhatwal şöyle devam etti: Park Inn için İstanbul ve Ankara planlarımız arasında ama bu markada önceliğimiz Anadolu şehirleri olacak. 5 yılda 20 otel planlıyoruz. Orta segmentte Türkiye’de büyük potansiyel var. Türkiye dışında Libya’da Türk yatırımcıların projelerinde de işbirliği yapacağız.”

Zorlu Center’ın otelinde odalar 60 m2

ZORLU Center’da açılacak olan otelin hangi zincire bağlı olacağı konuşulurken artık markanın kesinleştiği öğrenildi. Oteli işletecek grubun İstanbul’u 7 yıldızlı lüks konseptine taşıyacak bir marka olduğu belirtiliyor. Mart ayında işletmecinin kamuoyuna duyurulacağı da gelen bilgiler arasında.

Oda sayısı 180 olarak tasarlanan otelde odaların ortalama 60 metrekare olduğunu da belirtelim.

‘Anadolu tamamdır biraz Almanya’ya bakalım’

ANADOLU’DA yaptığı otellerle dikkat çeken Dedeman Grubu, “Anadolu artık yeter” dedi enerjisini yurtdışına da verecek.

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Almanya’da 2 otel yatırımı üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Anadolu’ya yaptığımız yatırım bu kadar yeter. Biraz da Almanya’ya enerjimizi vereceğiz. İran’da da otel kurmak için kararlılıkla çalışıyoruz” değerlendirmesini yaptı.


İstanbul’da ilki düzenlenen Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı’nda 32 ülkeden 370’den fazla katılımcı yer alıyor.

Pera Palas’ı kaçırdı ama 2 yıl içinde İstanbul’da olacak

PARİS’TEN İstanbul’a Orient Express treniyle gelen yolcuları ağırlamak için inşa edilen Pera Palas Oteli, geçtiğimiz yıl Kalkavan Grubu’yla yeniden hizmet vermeye başladı ama Orient Express Otel Grubu’nun otelle ilgili hevesi kaybolmadı. Orient-Express Hotels Başkanı Paul White, İstanbul’daki fırsatları kovaladıklarını belirterek, “Pera ve Boğaz’da yatırıma odaklandık. Tarih kokan, ortalama 60 odalı oteller istiyoruz. Hedefimiz en geç 2 yıl içinde İstanbul’da olmak” dedi.

Wyndham tüm yıldızlarıyla Türkiye’ye akın etti, 9 otel açıyor

TÜRKİYE’DE Ramada markasıyla tanınan ABD’li Wyndham Hotels, 5 yıldızlı Wyndham, 4 yıldızlı TRYP ve 3 yıldızlı Days Inn markalarını da Türkiye’ye getiriyor. CATHIC’e katılan Wyndham Hotel Group Orta ve Doğu Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Michel, Türkiye’de otel sayılarını 9’a çıkarmak için kontratlarını imzaladıklarını açıkladı. Michel, Wyndham markasıyla Kalamış ve Güneşli’de, Ramada’yla Gebze, Üsküdar, İzmir, Adana ve Malatya’da kontrat yaptıklarını söyledi.

Days Inn markasını ağırlıklı olarak Anadolu şehirlerine yayacaklarına dikkat çeken Michel, “Akdeniz tarzına sahip 4 yıldızlı TRYP markamız ise İstanbul’da büyüyecek. Grup olarak orta vadede 20-30, uzun vadede 100 otele çıkabiliriz. Şişli, Maslak ve Taksim de ilgilendiğimiz lokasyonlar” diye konuştu.

Haberin Devamı