Gazete Vatan Logo

MGK’da millet lehine karar yok

MHP lideri Bahçeli, “Rekor kırdığı ifade edilen MGK toplantısında Türkiye ve Türk milleti lehine hiçbir karar alınmamış” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamayı eleştirdi. Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, “Ayn el-Arap, diğer ismiyle Kobani’ye yardım bahanesiyle ağır silahlı peşmergelere Türk vatanı çiğnetilmiştir. Bu ihanet geçidi herkesin gözü önünde cereyan etmiştir. Peşmergenin, PKK-PYD’ye yardım amacıyla 29 Ekim’de topraklarımızdan geçirilmesinin ayrı bir anlam ve mesajı olduğu açıktır. 91 yıl önce defedilen işgalcilerin değişik bir versiyonu hudutlarımızdan gözümüzün içine baka baka içeri girmişlerdir” dedi.

PKK’nın hain saldırılarının MGK’nın sonuç bildirisine yansımadığını savunan Bahçeli, “Orta Doğu’da ABD’nin müdahalesiyle meşrulaşma yoluna giren Kürdistan meselesi kayda değer bulunmamıştır” dedi. Bahçeli, şöyle devam etti: “IŞİD terörünün toz bulutu altında bütünleşen dört parçalı Kürdistan iskeleti MGK sıralarında oturan zevatın ilgisini çekmemiştir. Rekor kırdığı ifade edilen MGK toplantısında Türkiye ve Türk milleti lehine hiçbir karar alınmamıştır. MGK üyeleri bu kadarlık sürede ülkemizin hangi sorununa isabetle eğilmiş ve öneri getirmiştir? Türkiye’nin güvenliğindeki açık ve tahribatlar bu kurul üyeleri tarafından ciddiye ve görüşmeye değer bulunmamıştır.”

Haberin Devamı