Gazete Vatan Logo

Mezarında bile holdingi seyredecek

Sabancı ailesinin tüm fertleri Adana'daki aile kabristanında toprağa verilirdi. Sakıp Sabancı Zincirlikuyu Mezarlığındaki yeni aile kabristanına defnedilen ilk kişi olacak. Mezarlık, Levent'teki Sabancı İkiz Kuleleri'ne bakıyor. Yani Sakıp Ağa, ebedi mekanında bile bir ömür verip kurduğu şirketlerinden uzak kalmayacak

Sakıp Sabancı pazartesi günü son yolculuğuna devlet töreni ile uğurlanacak. Zincirlikuyu Mezarlığındaki yeri hazırlandı. Zincirlikuyu'daki Sabancı Aile Kabristanı, Özdemir Sabancı suikastinden sonra 2000 yılında satın alındı. Levent'teki Sabancı İkiz Kuleleri'ni gören kabristanda 42 mezar var. Şu ana kadar bütün aile üyelerini Adana'daki Aile Kabristanı'nda toprağa veren Sabancı Ailesi, İstanbul'daki bu kabristanda ilk olarak Sakıp Sabancı'yı ebedi yolculuğuna uğurlayacak. Kabristan'ın girişinde Sabancı Ailesi soyağacı yer alıyor. Burada Hacı Ömer ve Sıdıka isimlerinin altında, sırasıyla İhsan, Sakıp, Hacı, Şevket, Erol ve Özdemir'in isimleri yazılı. Soyağacı'nın sol tarafında; "Hacı Ömer Ağa: Hilekarlık ahmaklık, gurur eşekliktir" yazısı bulunuyor.

Devletin zirvesi de katılacak
Sabancı'nın cenaze töreni nedeniyle pazartesi günü Başkent adeta İstanbul'a taşınacak. Başbakan Erdoğan, Japonya'ya yapacağı ziyaret nedeniyle törene katılamayacak. Ancak Sabancı'nın hemşehrisi olan Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başta olmak üzere Türkiye'deki hükümet üyelerinin tam kadro törene katılmaları bekleniyor. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de cenazede olacak. Cumhurbaşkanı Sezer'in programı ise henüz netleşmedi.

Sabancı'yı uğurlama programı
6 camide mevlüt okunacak
Bugün
* 14.00 ile 17.00 arası: Holding'de taziyeler kabul edilecek.

Pazartesi
* Saat 11.00'de: Sabancı Holding'de tören yapılacak ve Sakıp Sabancı, holding çalışanlarıyla vedalaşacak. (Aynı saatte İzmit ve Adana'daki tesisler ile Sabancı Üniversitesi'nde de tören düzenlenecek).

* Saat: 11.30'da: Cenaze Fatih Camii'ne
götürülecek. Öğle namazı sonrasında devlet töreniyle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

* Saat: 18.30'da: Holding'de dua okunacak. Akşam namazının ardından Sultanahmet Camii, Emirgan Camii, Ankara Kocatepe Camii, İzmit Merkez Camii, Kayseri Merkez Camii, Adana Sabancı Camii'nde mevlüt okutulacak.

Salı ve Perşembe
* Holding'de taziyeler kabul edilecek.

Neden Teşvikiye değil Fatih Camii seçildi?
Sabancı'nın cenaze namazı İstanbul'un diğer seçkinleri gibi Teşvikiye Camii'nde değil, Fatih Camii'nde kılınacak. Sabancı Ailesi, cenaze namazı için Fatih Camii'ni birkaç nedenle tercih etti. Birincisi Fatih Camii İstanbul'un en büyük camisi.. Sabancı'yı binlerce kişinin uğurlaması bekleniyor ve Teşvikiye Camii bu kalabalığı kaldıracak bir konumda değil. Sabancı'nın halka çok yakın ve sıcak ilişki kuran bir işadamı olduğu düşünülüğünde bu tercih daha da anlam kazanıyor. İkinci neden ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün tavsiyesi.

Özal ve Vehbi Koç gibi
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 8 yıl önce ölen Koç Holding'in Kurucusu Vehbi Koç'un cenazesi de İstanbul'un en eski camilerinden Fatih Camii'nde uğurlanmıştı.

Haberin Devamı