Gazete Vatan Logo
Magazin Mezarı başında anıldı

Mezarı başında anıldı

Gül Sunal ''Artık acı ve özlem kendini ümitsizliğe bıraktı.'





Ali Sunal 'Bu zaman kadar babamı eleştirenler hala ahlaka aykırı filmleri var diyenlerde var. Babam çok önemli bir adamdı. Önce tanımak lazım, bilmek araştırmak lazım.

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Kemal Sunal, ölümünün 6. yılında Zincirlikuyu Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Sunal'ın annesi Saime ve babası Mustafa Sunal ile eşi Gül, çocukları Ali ve Ezo'nun katıldığı anma töreninde, Kur'an-ı Kerim okundu. Din görevlisi eşliğinde dua edildi. Sanatçı Göksel Kortay ile Sunal'ın yakın dostlarının katıldığı anma töreninde daha sonra helva dağıtıldı. Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal, ''Özledik Kemal'i. Onsuz çok zor geçiyor yıllar. Her gün buradayım. Biraz daha yaşasaydı...'' dedi. Babası Mustafa Sunal da, çok üzüntülü olduğunu ifade etti.

Kemal Sunal belgeseli

Eşi Gül Sunal da, Kemal Sunal'ı çok özlediklerini dile getirerek, ''Artık acı ve özlem kendini ümitsizliğe bıraktı. Hep dönecek gibi bir his vardı içimde, onun kaybolduğunu gördükçe daha zorlaşıyor'' diye konuştu. Kemal Sunal'ı 11 Kasımlardaki doğum gününde andıklarını belirten Sunal, eşinin, üzüntüyü, yası sevmediğini, onun için ölüm gününde değil doğum gününde anıldığını söyledi. Sunal Film tarafından Nihat Özcan tarafından ''Kemal Sunal Belgeseli'' de yaptıklarını kaydeden Gül Sunal, belgeselin, Kemal Sunal'ın sinemaya nasıl başladığını, o dönemki Türk sinemasının durumunu, özel hayatını, öğrencilik yıllarını anlattığını bildirdi.

Sunal, belgeselin henüz yayınlanmadığını, bazı televizyon kanallarıyla görüşme yaptıklarını da belirterek, ''Kemal Sunal, hayattayken belgeselini yapmak isterdi ama zamanı yetmedi. Eminim ki bizim ki gibi böyle bir belgesel yapmak isterdi.'' dedi. Ali Sunal da, babasının ölümünün üzerinden 6 yıl geçtiğini ve özleminin ilk günkü gibi olduğunu söyledi. Babasının hayatından ders alınması gerektiğini, 50 yaşından sonra üniversiteyi bitirdiğini, yüksek lisans yaptığını hatırlatan Sunal, ''Bu zamana kadar babamı eleştirenler, hala 'ahlaka aykırı filmleri vardı' diyenler var. Bunlar aydın kesimler. Onlara da seslenmek istiyorum. Babam çok önemli bir adamdı. Önce tanımak lazım, bilmek, araştırmak lazım.'' diye konuştu. Ali Sunal, Kemal Sunal isminin 70 milyonla birlikte dimdik ayakta durduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı