Gazete Vatan Logo

Meyve suyunun imajı değişiyor!

Meyve suyunun imajı değişiyor!

Meyve suyu çocukların en çok sevdiği içeceklerden biri. Taze sıkılmışına tüm ebeveynler “evet” diyor. Ama kutuya girdiğinde soru işaretleri de başlıyor. Üç yıl önce Türkiye pazarına giren Tropicana, ülkemizin meyvesiyle meşhur yörelerinden topladığı ürünlerle hazırladığı meyve sularını paketleyerek bizlere sundu. Tropicana’nın geçen hafta Nar Lokanta’da düzenlediği workshop’ta ünlü gastronomi uzmanı Vedat Başaran ile meyve sularını kullanarak yeni tatlar deneyimledik. PepsiCo Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir’in de katıldığı etkinlikte fırsatını bulmuşken ambalajlı meyve sularıyla ilgili önyargılarımızı gidermek istedim.

Alpagut Çilingir bu düşüncenin en önemli nedeninin meyve suyunun içeriğine güvensizlik olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor: “Tüketiciler, meyve suyuna giren meyvelerin sofraya gelemeyecek kadar kalitesiz meyveler olduğunu düşünüyor. Tropicana yöresinde yetişen meyveleri tam kıvama geldikleri zaman toplayarak eşsiz lezzetlerini oluşturuyor. Meyve suyunun kalitesi kullanılan meyvelerden geldiği için, Tropicana olarak meyvelerin en iyisi nerede yetişiyor ise oradan temin ediyoruz. Bu yüzden Tropicana yerele odaklandı. Ünlü gastronomi uzmanı Vedat Başaran ile sezonunda toplanan meyvelerle birçok referans meyve suyu yarattık. Çocuklarına meyve suyu içirmek isteyen anneler güvenle Tropicana’yı tercih edebilirler.Ürün porföyümüzde şu an; Bursa Şeftali, Malatya Kayısı, Afyon Vişne, Isparta Elma, Antalya Nar, Geyve Ayva Çanakkale Yüzde 100 Domates Suyu, Amasya Yüzde 100 Elma Suyu ve Yüzde 100 Taze Sıkılmış Portakal Suyu gibi ürünler buluve Limonata bulunuyor.

Haberin Devamı

YEREL MEYVECİLİĞİ DESTEKLİYORUZ!

Alpagut Çilingir ayrıca Türk meyveciliğinin desteklendiği güzel bir projeden de bizi haberdar etti:

“En iyi ve en lezzetli meyve için çiftçilerin eğitimine de katkıda bulunuyoruz. Tropicana olarak hammaddemizi oluşturan, ülkemizin hazineleri olan yerel meyveleri korumak amacıyla ‘Tropicana Bahçe Okulları Projesi’ni hayata geçirdik. Türk meyveciliğinin geleceği için önemli katkılar sağlayacağına inandığımız projemizi pilot bölge olarak Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde başlattık. Ardından Malatya ve Amasya’da çiftçilerimizi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi BÜYEM ile 300 çiftçiye eğitim ve seminerlerle katkı sağladık. Bugüne kadar 12 bin fidan dağıttık. 3 yılda 1000’den fazla çiftçiye eğitim vermeyi; ayrıca Bursa’da başlayan pilot çalışmada önümüzdeki 3 yılda en az 50 bin adet daha fidan dağıtmayı hedefliyor.”

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIN SEVECEĞİ BİR LEZZET

SUFLE

Malzemeler

- 500 gr süt

- 500 gr Tropicana Vişne suyu

- 200 gr un

- 4 adet yumurta

- 4 adet yumurta beyazı

- 1/2 çay kaşığı Badem esansı

- 150 gr vişne tanesi

- 300 gr toz şeker

Yapılışı

Süt ve vişne suyunu bir tencerede kaynatın. Ayrı bir kapta toz şeker ve 4 yumurtayı çırpın. Kaynamış olan süt ve vişne suyu karışımına, toz şeker ve yumurta karışımını ilave edin. Unu ilave edin, katılaşınca ocaktan alıp ve soğumaya bırakın. Soğuturken arada karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.

4 adet yumurta beyazını kar olana kadar çırpın ve hazırlanan karışıma ilave edin. Vişne tanelerini de ilave ederek yağlanmış sufle kaplarına doldurun. 160 derecede 15 dakika pişirin.

Haberin Devamı

3 ayda 9 bin dolar kazanma imkanı sunan Work & Travel’a başvurular başladı

Gençlerin; yurtdışına çıkmak, farklı kültürleri deneyimlemek, İngilizcesini geliştirmek ve iş deneyimi kazanmak üzere büyük ilgi gösteriği Work & Travel programları, 2016 sezonu için başvuruları toplamaya başlıyor. Global Vizyon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı bünyesinde 8-9 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan ‘İş Fuarı’nda; ABD'den işverenler Türkiye’ye gelerek, öğrencilerle birebir mülakat gerçekleştiriyorlar. Bilgi ve randevu için tel 0212 249 19 81 ve 0533 747 64 21