Gazete Vatan Logo

Meydanlarımız 2. Tahrir olmaz!

Başbakan Erdoğan “İnşallah bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak. Adeviyye olacak, Rabia olacak, Mansuriye olacak, İskenderiye olacak, demokrasinin egemen olduğu meydanlar olacak” dedi

Başbakan Erdoğan dün memleketi Rize’ye giderken uğradığı Trabzon’da, havaalanında toplanan vatandaşlara hitap etti. Başbakan “Sizlerle bu buluşmayı adeta Rabia Meydanı’nın bir uzantısı olarak Trabzon Havalimanı’nda yapıyoruz. Sizler Rabia’daki şehitlerin izindesiniz, bunu görüyorum. İnanıyorum ki sizler Rabia Meydanı’nda tankların, topların karşısında, helikopterlerin yağdırdığı o mermiler karşısında iman dolu göğsünü geren, ellerinde bir silah dahi olmayan insanların, o kardeşlerimizin yanındasınız. Onların elinde silah yoktu, onların elinde bir bıçak dahi yoktu ama onlar inançlarıyla, Akif‘in ifade ettiği gibi, ‘İmandır o cevherdir ki İlahi ne büyüktür, imansız olan yürek sinede yüktür’ diye yürüdüler” dedi.

Başbakan’a hakaret ediyorlar

Erdoğan şöyle konuştu: “Özgürlük istiyoruz diyorlar. Ben de soruyorum, 10 yıl önce bu ülkede özgürlük adına ne vardı, bugün neredeyiz? İstediği gibi yazıyorlar, çiziyorlar, Başbakan’a istediği gibi hakaret ediyorlar, hala özgürlük diyorlar. İşte o sosyal medyada yapılanları biliyorsunuz, küfürlere varıncaya kadar, hakaretleri kendileri için özgürlük telakki eden zavallılar bunlar. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar, biz bize diktatör diyenlere diyoruz ki buyurun Suriye. Eğer diktatör görmek istiyorsanız, 100 bin insan katletti 2,5 senede. Diktatörlüğü öğrenmek istiyorsan, diktatörün olduğu bir ülkede diktatöre bile diktatör diyemezsin. Sallandırırlar. İşte şu anda Suriye’de yaptıkları gibi. Bak yavruları öldürdüler. Kimyasal silahlarla öldürdüler. Şu anda sayı 140’a yaklaştı. Aynı şeyi Rabia’da, Esma’da görüyoruz. 17 yaşındaki Esma’yı sniper silahıyla vurdular. Onunla hedef telakki ettiler, öyle şehit ettiler. İşte dün de babasını içeri aldılar. Fakat babası mektubunda belirttiği gibi, ‘Belki seninle nerede buluşacağız’ dedi evladı Esma’ya. Liva-ül Hamd ismiyle müsemma sancağın altında.”

Saldırganı kucaklıyorlar

Milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: “İnşallah bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak. Adeviyye olacak, Rabia olacak, Mansuriye olacak, İskenderiye olacak, demokrasinin egemen olduğu meydanlar olacak. Bu meydanlarda söz olacak, muhabbet olacak. Ama bu ülkede öyle bir muhalefet var ki, maalesef Hacı Bektaş-ı Veli’nin huzurunda başbakan yardımcısına saldırıyorlar ve Ana Muhalefetinin Genel Başkanı kalkıp da orada özür dilemesi gerekirken, farklı şeylerden bahsediyor. Niye, çünkü kendi milletvekilleri, genel başkan yardımcıları o saldırganın, o insanlıktan nasibini almamış kişinin neredeyse alnından öpecekler, sarılıyorlar, kucaklıyorlar ve karakola kadar beraberinde gidiyorlar. Bunlar bu.”

TRABZONLULAR’A RABİA SELAMI

Başbakan Erdoğan’ı Trabzon Havalimanı’nda binlerce kişi karşıladı. Başbakan kendisini karşılayanları Rabia işaretiyle selamladıktan sonra kısa bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı