Gazete Vatan Logo

Meydanlardaki demokrasi nöbeti devam ediyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Meydanlardaki demokrasi nöbeti devam ediyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Ankara

Ankara Kızılay Meydanı'nda binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, bugün de kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'nda toplanarak, "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Meydana kurulan platformdan TBMM İdare Amiri AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile bazı milletvekilleri ve belediye başkanları halkı selamladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi, alanda coşkulu dakikaların yaşanmasına neden olurken, vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile Türkçe ve İngilizce yazılı darbe karşıtı pankartlar taşıdı.

Alandaki dev ekranlardan darbe girişiminin yaşandığı geceye ait görüntüleri izleyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan vatandaşlar için dua edildi.

Haberin Devamı

İzmir

İzmir Konak Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana her akşam toplanan her kesim ve yaştan vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla şarkılar ve marşlara eşlik etti, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

"Öleceksek adam gibi ölelim", "81 ilde nöbetteyiz" pankartlarının açıldığı demokrasi nöbetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları ve 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntüler dev ekrana yansıtıldı.

Vatandaşlar, "Dombıra" ve "Türkiyem" şarkılarına meşale ve cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti.

Çanakkale

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, çalınan marş, şarkı ve türkülere eşlik etti.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu etkinlikte, hayırseverler tarafından pilav ve su ikram edildi.

Balıkesir

Balıkesir'de Milli İrade Meydanı'nda İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinde, "15 Temmuz Şehitleri" anısına Kur'an-ı Kerim okundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda darbe girişimine ait görüntüler ile gündeme dair haberler izlendi.

Haberin Devamı

Meydana Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlarla eğlendi.

Yalova

Yalova'da, 15 Temmuz'dan bu yana Cumhuriyet Meydanı'nı boş bırakmayan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.

Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi, söylenen marşlara eşlik etti.

Ayrıca hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Bursa

Bursa'da kentin çeşitli noktalarından AK Parti Bursa İl Başkanlığının da bulunduğu Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, slogan atıp, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Haberin Devamı

Eskişehir

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşlar, şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşlarca meydandakilere yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vatandaşlar, müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti destekleyen sloganlar attı.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının ardından vatandaşlara yaptığı çağrı üzerine insanların sokaklara döküldüğünü anımsatarak, dün de İstanbul Yenikapı'da siyasi parti liderlerinin de katıldığı ve dünyaya örnek olacak bir mitingin gerçekleştirildiğini anımsattı.

Adana

Adana'da, çok sayıda vatandaş "demokrasi nöbeti" için Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. Alanda oluşturulan platformda darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu.Müzik eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından alandaki vatandaşlara çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Haberin Devamı

Mersin

Mersin'de çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Alanı'nda bir araya geldi. Vatandaşlar sloganlarla FETÖ'ye tepki gösterdi. Alan içerisinde kurulan platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde katılmış olduğu televizyon programlarından bölümler sunulurken, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı.Çalınan şarkılara eşlik eden kalabalığın alandaki nöbeti sürerken, araçlarına Türk bayrakları asan bazı vatandaşlar dakent merkezinde konvoylar oluşturdu.

Hatay

Hatay'da vatandaşlar, 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar, FETÖ'ye tepkilerini dile getirdi.Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi.Antakya Belediyesi Mehteran Takımı'nın da katıldığı etkinlikte vatandaşlar, çalınan marşlara eşlik etti.

Kütahya

Kütahya'da merkez ve ilçelerde "demokrasi nöbeti" tutmak için binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Halkın meydanlarda dosta güven, düşmana da korku verdiğini söyledi.

Bilecik

Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Alanda kurulan dev ekranda gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi ve ellerinde Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.

Kocaeli

Kocaeli'de ellerinde Türk bayraklarıyla İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan ve FETÖ aleyhine slogan atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Programda, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyeleri vatandaşları selamladı.

Edirne

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydanlara kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın darbe girişimi sırasında yaptığı konuşmaları ve olay gecesi yaşanan görüntüleri izledi.

Kırklareli

Kırklareli'de de vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu demokrasi nöbetinde dualar edildi.

Tekirdağ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti", Tekirdağ'da vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Tekirdağ'da valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Isparta

Isparta'da Hükümet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbetinde", aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimine tepki gösterdi.

Sinop

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, slogan atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Vali Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetlerinin FETÖ örgütü ile mücadele eden devlet kurumlarına güç ve azim verdiğini söyledi.

Samsun

Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlarda darbe girişimine yönelik görüntüleri izledi, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua okundu.

Kastamonu

Kastamonu'da da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi, şehitler için edilen dua etti.