Gazete Vatan Logo

Mevzu yol ise ağaç teferruattır!

CHP’li Yalova Belediyesi’nin köprülü kavşak için çeşitli türdeki 158 ağacı kesmesine tepki var.

Yalova’dan Bursa ve İzmit’e geçiş noktasında önemli bir nokta olan Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak için farklı türden 158 ağaç kesildi.

‘Telafa edeceğiz’

Tepkiler üzerine Yalova Belediyesi dün yazılı açıklama yapıp, süreci anlattı. Açıklamaya göre 2013’te dönemin Belediye Başkanı İzmit-Yalova-Bursa şehirlerarası karayolundaki yoğun trafiği gerekçe gösterip Karayolları Müdürlüğü’nden köprülü kavşak istedi. Karayolları da kavşak alanındaki ağaçların kaldırılmasını istedi. Belediye Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük söz konusu yerin orman alanı olmadığını, koruma altında ağaç da olmadığını belirtti. Bunun üzerine belediye harekete geçti. Açıklamada , “Kavşak ve çevresinde eskisini aratmayacak planlama yapılacaktır” denildi.

Sökemiyoruz, kesiyoruz

CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman ise geçen günlerde “Yalova’da ne yaparsanız mutlaka bir tepki grubu var. Türkiye’de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ekipman yok. Söküp alma şansımız yok, kesilecek” demişti.

Haberin Devamı

CHP’li vekil Melda Onur Twitter’dan tepki gösterip, “Biz Gezi’yi, Validebağ’ı, arkadaşlarımız Yırca’nın zeytinlerini korumaya çalışırkan, bu kıyımı nasıl savunacağız? dedi.