Gazete Vatan Logo

Mevduat Halk’a aktı

Halkbank, ilk 6 ayda mevduatını 221.3 milyar liraya yükselterek, bankalar arasında 2’nciliğe yükseldi. KOBİ kredileri de toplamın içinde yüzde 41’i aşan banka, 1.9 milyar lira kâr etti.

Mevduat Halk’a aktı

Halkbank, 2017 yılının sonuna göre toplam mevduatını yüzde 14.5 artırarak 221.3 milyar liraya yükseltti. Halkbank böylece Türkiye’deki bankalar mevduat sıralamasında ikinciliğe yerleşti. Halkbank, başta mevduat artışı ve KOBİ Bankacılığı alanında hayata geçirdiği yeni ürün ve hizmetlerle ekonomiye katkı sağlamaya devam etti.

Halkbank’ın KOBİ kredileri aynı dönemde yüzde 27.1 artışla 97.7 milyar TL’ye çıktı. Toplam krediler içinde KOBİ kredilerinin payı yüzde 41.1’e çıktı. Bilanço büyüklüğünü 2017 yıl sonuna göre yüzde 14.1 artışla 348.3 milyar TL’ye taşıyan Halkbank, Türkiye’nin dördüncü büyük bankası olurken, özkaynakları aynı dönemde yüzde 11.4 oranında arttı. Bankanın 6 aylık net kârı 1.9 milyar TL oldu. Bankacılık hizmetlerini, Türkiye’nin ekonomi eylem planında bütçe disiplini, enflasyonun yeniden dengeye gelmesi ve yapısal reformları öne çıkaran yönetim anlayışıyla uyumlu bir şekilde yapılandırdıkları bu dönemde yaşanan mevduat artışının önemine dikkat çeken Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ekonomiye yön veren tüm aktörlerin etkin bir şekilde yönetildiği, kurumlar arasındaki uyumun büyüme istikrarına katkı verdiği bir süreçte bankacılık sektörü de güçlü yapısıyla ekonomik istikrara destek sağlamaya devam ediyor. Son 15 yılda mevduatını

18 kat büyüterek sektörün en güçlü oyuncularından biri haline gelen banka olarak kaynak artışı konusunda stratejiler geliştirmeye devam edeceğiz.”

Halkımız bankamızın yanında
Son dönemde 1.95 milyar TL’lik 10 yıl vadeli sermaye benzeri tahvil ihracı ile uzun vadeli kaynak temin etmelerinin Halkbank’a yurt içi ve yurt dışında duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Osman Arslan, şunları belirtti: “Kredi büyümesine paralel mevduat artışı sağlayarak, bankamızın güçlü likidite durumunun sürekliliğini koruyoruz. Uluslararası muhabir bankalardan ve hazine işlemleri yoluyla sağladığımız fonlar sayesinde hem bankamızın kaynak çeşitliliğini artırıyoruz hem de vade yapısını güçlendiriyoruz. Halkbank’ın yıl sonundan bu yana vadesiz mevduatının yüzde 36.3 artmış olması, adını aldığımız halkımızın her daim bankamızın yanında olduğunu açıkça gösteriyor. Halkbank, güçlü ve güvenli kaynak yapısıyla halkımıza hizmet etmeye devam edecektir.”

Haberin Devamı