Gazete Vatan Logo

Mevduat çıkışı yaşamadık

İş Bankası Genel Müdürü Bali, darbe girişimi sonrası müşteri davranışında önemli bir değişiklik görmediklerini açıkladı ve ekledi: Mevduat çıkışı ve olağan dışı bir kredi talebi görmedik

Mevduat çıkışı yaşamadık

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, banka olarak darbe girişiminin ardından herhangi bir mevduat çıkışı yaşamadıklarını ve uygulamada herhangi bir değişikliğe gitmediklerini söyledi.

Bali, TV’de katıldığı programda 15 Temmuz’da yaşanan kalkışmanın bankalara ve piyasaya yansımaları ile ilgili değerlendirme yaptı.

Bali, “Müşteri davranışında önemli bir değişiklik yok. Bir mevduat çıkışı yaşamadık, olağan dışı bir kredi talebi ve maliyetlerimizde artış anlamına gelebilecek türden davranışlar görmedik. Kredi ya da mevduat faizlerinde bir değişiklik yapma artışa gitme ihtiyacı duymadık. Kendi organizasyonumuzda da ber değişiklik olmadı” dedi.

Satış 7 milyar $’ı aştı

Her kur yükselişinde görülen perakende müşteri segmentlerindeki döviz satışının bu sefer de görüldüğünü belirten Bali, şöyle devam etti: “Basına yansıdı, 6-7 milyar dolar civarında bir satıştan bahsedildi. Ben kendi bankamızdaki rakamlara da baktığımda bunun teyit olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Belki de bu tutarın üzerinde.”

Batıdan daha sağlamız

Haberin Devamı

Adnan Bali, bankacılığasermaye yeterliliği, kredi mevduat dengeleri açısından bakıldığında, 2010-2011’e göre bir miktar gerileme olmakla birlikte batı bankacılığı ile kıyaslandığında sağlam olduklarını belirtti. Bali, sektörde çok temel problem görmediklerini ekledi. Yatırımcıların spekülatif bir davranış içinde olmaması gerektiğine dikkat çeken Bali, fırsatçılık yapılmaması gerektiğini kaydetti.

S&P’nin kararı siyasi

Kredi derecelendirme kuruluşları ve son olarak S&P’nin not indirimiyle ilgili olarak Adnan Bali, şunları kaydetti: “Bu kurumlar nesnel, teknik analizlere dayanan kuruluşlar değil. Daha çok ekonomi politiğe dahil kurumlar. Hem siyasi içerikli, hem de teknik denilecek kısmı da hatalı.”