Gazete Vatan Logo

Metroyu sel bastı!

Meteoroloji, Başkent Ankara için sel, baskın ve yıldırım uyarısı yaparken şiddetli yağış nedeniyle Batıkent metrosunu su bastı.

Ankara’da bugün saat 15.30 sıralarında gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar sular altında kalırken Batıkent Metro İstasyonu’nu su bastı. Metro ile yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

GALERİ



SEL VE SU BASKINI UYARSI

Erken saatlerde yaptığı açıklamada ise ülkenin büyük bölümünde sağanak yağışın etkili olacağı, ani su baskını ve sel konusunda dikkatli olunması gerektiği açıklandı.

6 BÖLGEYE DOLU YAĞACAK

Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Muğla, Isparta, Burdur), Doğu Akdeniz’in doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ile Ankara’nın kuzey ve batı çevrelerinde, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması ve lokal dolu yağışı beklendiği kaydedildi.

Sağanak yağışın bu akşam saat 21.00’a kadar etkili olacağı, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve Akdeniz kıyı kesiminde hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

KAYSERİ VE SİVAS İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 7’nci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Orta Akdeniz üzerinden gelen sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Açıklamada, rüzgarın, bugünden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (10-60 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği uyarısında bulundu. Açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, hafta sonu yer yer kuvvetli (20-40 kg/m ) olacağı, yağışla birlikte yarından itibaren 5 ile 7 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği uyarısı da yapıldı. Yetkililer, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, sel, yerel dolu yağışı, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı da uyardı.

Haberin Devamı