Gazete Vatan Logo

Metrobüs okula yetişiyor

10.5 kilometre uzunluğundaki Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı okulların açılacağı 8 Eylül’e yetiştiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, inşaatı süren Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattının okulların açılacağı 8 Eylül’e yetişeceğini açıkladı. İstanbul’un yolcu yoğunluğu en yüksek güzergahında trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen hattın 6 Eylül’de tamamlanacağı, 7 Eylül’de ise deneme seferleri yapılacağı bildirildi.
Avcılar-Topkapı hattına ek olarak yapılan Zincirlikuyu hattı için 5 Mayıs’ta ihale yapıldı. 4 aydır günde 3 vardiya halinde çalışılan Topkapı-Zincirlikuyu arasındaki 10.5 kilometrelik hatta 10 durak oluşturuldu. Her durak için yolun sağ ve solundan yolcu ulaşımı sağlanması amacıyla üst geçit kuruldu.

Hat üzerindeki Haliç Köprüsü üzerinde tek şeritlik metrobüs yolu yapıldı. Köprünün her iki yanına sinyalisazyon sistemi kuruldu. Köprü girişine kadar çift şerit halinde yolcu taşıyan metrobüsler, Haliç Köprüsü girişine gelince geçişi tek şerit üzerinden sinyalizasyon sistemi sayesinde kontrollü olarak yapacak. 2 aracın aynı anda köprü girişine gelmesi halinde biri 30 saniye bekleyecek.
Hattın devreye girmesiyle birlikte normal koşullarda 1.5-2 saat süren 27.5 kilometrelik Avcılar-Zincirlikuyu arası 45 dakikaya inecek. Bu hat üzerinde günde bin 80 sefer yapılacak ve yaklaşık 223 bin yolcu taşınacak.

Haberin Devamı