Gazete Vatan Logo

Metrobüs kullananlar dikkat

Küçükçekmece Cennet Mahallesi metrobüs istasyonundaki çalışma kapsamında, istasyonun Avcılar-Topkapı istikametindeki metrobüs şeridi, bir hafta süreyle D-100 karayolunun Topkapı-Avcılar istikameti sol şeridine yönlendirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Cennet Mahallesi metrobüs istasyonuna yaya ve engelli erişimini sağlamak amacıyla D-100 karayolu altına inşa edilen yeni yaya altgeçidi çalışmasında son aşamaya gelindiği belirtildi.

Yeni altgeçitten metrobüs istasyonuna yaya bağlantısının yapılabilmesi için, metrobüs istasyonunun Avcılar-Topkapı istikametinde trafiğe kapatılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, çalışmaların 26 Eylül saat 22.00'de başlayıp 3 Ekim saat 06.00'ya kadar 200 metrelik bir alanda devam edeceği aktarıldı.

Çalışma süresince metrobüs araçlarının olumsuz etkilenmemesi için kapatılan Avcılar-Topkapı istikametindeki metrobüs şeridinin D-100 karayolunun Topkapı-Avcılar istikameti sol şeridine yönlendirileceği bildirilen açıklamada, çalışmaya yönelik her türlü geçici işaret ve yönlendirmelerin yerinde yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, sürücülerin yaşanacak trafik yoğunluğundan etkilenmemesi için alternatif güzergahları kullanması önerildi.