Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Metro Türkiye’de 2 bin okul ürünü test edildi

Metro 2008 yılından bu yana Okula Dönüş sezonunda ayakkabı, okul çantası, defter, sözlük, kalem, boya, oyun hamuru gibi farklı kategorideki 2 bin ürünü, 50’den fazla parametrede kanserojen riskler açısından test ediyor.

Metro Türkiye’de 2 bin okul ürünü test edildi

Metro’nun 2008 yılında sektörde öncü olarak başlattığı “Okula Dönüş” projesi, konuyla ilgili tüm sektörün kalite çıtasını yükselten yasal düzenlemeye de zemin oluşturdu. Bu yıl Metro mağazalarında satılan tüm kırtasiye, ayakkabı ve tekstil ürünleri, Yeditepe Üniversite Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Ana Bilim Dalı tarafından belirlenen ve onaylanan 50’den fazla farklı parametre ile test edildi. Metro’da satılan kırtasiye, ayakkabı ve tekstil ürünlerinin hiçbiri çocukların sağlığını tehdit eden kurşun, solvent, fitalat gibi ağır metaller içermiyor.

Uygunsuzluk oranı yüzde 0’a yaklaştı

Metro denetimler, düzenli analizler, tedarikçi eğitimleri ve yasal düzenlemelerle yüzde 20 olan uygunsuzluk oranını ‘0’a yaklaştırdı. Okula dönüş kategorisinde yer alan 2 bin ürünüyle Metro, her yaşa, bütçeye ve ihtiyaca uygun olarak müşterilerine sağlıklı, güvenli ve kaliteli ürünler sunuyor. Çocukların sağlığı kadar ailelerin bütçelerini de düşünen Metro, geniş fiyat aralığıyla her bütçeye uygun ürünleri müşterileriyle buluşturuyor. Metro mağazalarında ayrıca “Günlük Giriş” kartı ile herkes alışveriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Küçük uzaylılar okula dönüyor

Birbirinden farklı temalarla çocukları cesaretlendiren, okula dönüşü eğlenceli hale getiren hikayeler yaratan Pritt’in 2018 okula dönüş sezonu için seçtiği tema ise uzay. Pritt, bu temayı da yine dünyanın ilk Neon Stick Yapıştırıcıları ile destekliyor. Doğal içeriği sayesinde güvenle kullanılan Pritt, çocukları şimdi yepyeni bir maceraya çıkarıyor.

Organik ürünlerin önemi

Doğaya dönüşün insanların zihnine yerleştiği, ebeveynlerin çocuklarının tükettiği gıdalar ile endişelendiği şu günlerde, organik yaşama geçiş yeni bir yaşam şekli olarak ortaya çıktı. Organik sertifikalı ürünler üreten Umay Arıcılık’ın yetkilisi Uluç Üstündağ, “1950 yılından itibaren arıcılık mühendislikten organik arıcılığa geçişte zorluklarla karşılaştık. Aldığımız lisans eğitimleri bizlere bu konuda yardımcı oldu. Şimdi ise memleketimizin ürünlerini dünyanın dört bir yanına sunmak büyük bir zevk” diyor.

Haberin Devamı

Konforlu ayakkabıları ile

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Okula dönüş yapacak öğretmen ve öğrenciler için heyecan başladı. Okul sezonu için tüm çocuklara konforlu ve cazip alternatifler sunan FLO’nun, sezon trendlerini yansıtan birbirinden şık, spor ve casual modelleri dikkat çekiyor. Ayrıca FLO’nun lisanslı ürün koleksiyonunda yer alan çanta, beslenme çantası, suluk ve kalemlik gibi çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler, eğlenceli karakter temalarıyla FLO mağazalarında…

Süper kahramanlar Emaar AVM’de

İstanbul Anadolu Yakası’nın en lüks alışveriş ve eğlence merkezi Emaar AVM, ‘Okula dönüş’ yolunu eğlenceli hale getirecek harika bir etkinlikle hem ebeveynleri hem de çocukları sürprizler ile karşılıyor. 16 Eylül’e kadar AVM’nin birçok noktasına kurulan ‘Kahramanlar Okula Dönüyor Macera Parkuru’, Okula Dönüş heyecanını kaçırılmayacak bir eğlenceye dönüştürüyor. Kahramanlar Okula Dönüyor Macera Parkuru, DC Super Friends, Kahraman Sahnesi, Kahraman Aileler, DC Superhero Girls, Teen Titans Go Curcuna, Kahraman Afişler, Kahraman Fotoğraf Noktası, Kahraman Akademi Kaçış Oyunu ve Kahraman Çantaları Atölyesi adlı 9 farklı ve eğlence dolu etaptan oluşuyor.

Haberin Devamı