Gazete Vatan Logo

Metris manzaralı residence

KİPTAŞ, 82 bin metrekarelik araziyi hasılat paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı

KİPTAŞ, Gaziosmanpaşa’da Metris Cezaevi’nin karşısındaki 82 bin metrekarelik araziyi hasılat paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı. Değerinin 1 milyar lirayı bulması beklenen araziye otel, residence, konut, ticaret alanı, alışveriş merkezi, okul, hastane ve spor merkezi yapılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ, Gaziosmanpaşa’daki 82 bin 33 metrekarelik arsanın satışı için ihale açtı. Kat karşılığı-hasılat paylaşımı yöntemi ile yapılacak ihaleye Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinin katılması bekleniyor. Metris Cezaevi’nin tam karşısındaki alan, imar planlarında ‘özel proje alanı’ olarak geçiyor. Buna göre cezaevinin karşısındaki araziye otel, residence, konut, ticaret alanı, alışveriş merkezi, okul, hastane ve spor merkezi yapılabiliyor. Bu özellikleri nedeniyle arazi ilgi çekiyor.

Bölgeye ulaşım çok kolay

Araziyi ön plana çıkartan başka bir özellik ise ulaşım kolaylığı. Arsa, TEM yoluna komşu ve Eski Edirne Asfaltı üzerinde. Ayrıca tramvay hattı üzerinde bulunuyor ve Metris tramvay hattı hemen yanında. Yapımı planlanan Mecidiyeköy-Havaalanı metro hattı da bu arazinin altından geçiyor. Arsa Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 15, Atatürk Havalimanı’na 20, Esenler Otogarı’na ise 10 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Değeri 1 milyar TL’yi bulabilir

Emlak uzmanları ise proje bittiğinde ortaya çıkacak değerin yaklaşık 1 milyar TL olacağını iddia ediyor. 82 bin metrekarelik araziye 3 emsal değerinde yapılacak inşaat alanı 246 bin metrekare. Ancak bodrum katlarının emsal dışı bırakılması ve iskana açık tutulması büyük avantaj yaratıyor. Çünkü bu şartlar altında projenin bodrum katlarına alış veriş merkezi yapma imkanı doğuyor. Bu şartlar altında da inşaat alanını 300 bin metrekareye çıkarmak mümkün. Uzmanlar, bölgeye en yakın TEM Avurapa Konutları’nda fiyatın metrekarede 3 bin TL’ye ulaştığını söylüyorlar. Bu noktada ortaya çıkacak projenin 1 milyar TL değerinde olacağını tahmin ediyorlar.

Haberin Devamı