Gazete Vatan Logo

Metin Üstündağ hastanede sergi açtı

Türkiye'de karikatür dendiğinde akla gelen dergilerin tamamında kalemini oynatan, düşündürüp bir yandan da güldüren bir sanatçı Metin Üstündağ.

Metin Üstündağ hastanede sergi açtı

Usta kalem, Amerikan Hastanesi bünyesinde yer alan “Opeation Room”da ilk kişisel resim sergisini açtı. “Ağlak Muğlak” adlı sergi, 1970'lerden beri aktif olarak mizah yazarlığı ve çizerlik yapan Üstündağ'ın yüzlerce parçadan oluşan resim serisinden bir seçkiyi sunuyor.

Sergide, 1970'lerden beri mizah yazarlığı ve çizerlik yapan Üstündağ'ın, nam-ı diğer met üst'ün, yüzlerce parçadan oluşan resim serisinden bir seçki izleyiciyle buluşuyor.

Bu sergideki eserlerini üterirken kağıt, tuval bezi, naylon poşet, gazete kağıdı vb. fonlar üzerine karışık teknik boyalarla çay, kül, ayran gibi organik malzemeler kullanan “Met üst”, tek bir figürü defalarca yorumladı ve ortaya 300’e yakın eser çıktı.

Üstündağ'ın daha önce mizah dergilerinde çeşitli köşelerde yer verdiği eserleri de ilk kez sergide sanatseverlerle buluşacak. Serginin küratörlüğünü Ilgın Akseloğlu üstlendi. Sergi, 13 Mayıs'a dek görülebilir.