Gazete Vatan Logo

Meteorolojiden uyarı

Bu haberi okumadan yola çıkmayın!

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havaya ilave olarak Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisine girmesi nedeniyle hava sıcaklığının tüm yurtta 6 ile 10 derece düşecek olması konusunda yurttaşları uyardı. Meteroloji’nin hava tahminine göre İç Anadolu, Karadeniz ve doğu bölgelerdeki yağışlar kara dönüşecek. Karın ardından sis ve don yaşanacağı için ilgililerin dikkatli olması istendi. Ege’ye yağış bayram bitiminde geliyor. Hafta sonundan itibaren yağışlar azalacak, sıcaklık yükselecek. Böylece ılık başlayan bayram tatili, aradaki soğuk ve yağışlı dalganın ardından yine ılık ve güneşli bitecek.

-BÜYÜK KENTLER-

İstanbul’da bugün hava daha soğuk, aralıklı yağmur var, sıcaklık 6 derece. Ankara’da sıcaklık 4 dereceye inecek, bu nedenle aralıklı görülecek yağış, karla karışık yağmur şeklinde olacak. İzmir’de hava parçalı bulutlu ama sıcaklık 11 dereceye inecek, yağışlar bayram sonrası başlayacak, cuma günü sağanak yağmur olacak. Bursa’da bugün kent merkezinde karla karışık yağmur, Uludağ’da ise kar olacak. Adana’da sağanak yağmur var, yarın hava daha soğuk olacak. Yağış kıyılarda yağmur, iç kısımlarda kar olarak görülecek.

Bu kentlerimizdeki hava sıcaklığı bugün İstanbul 7, Ankara 3, İzmir 11, Bursa 5, Adana 16 derece

-BÖLGELERE GÖRE DURUM-

MARMARA BÖLGESİ: Marmara bölgesinde bugün sıcaklık 6-7 dereceye iniyor. Kocaeli, Sakarya, Bursa arasında yağmur, Bilecik’te kar olarak görülebilir. Trakya ve Çanakkale’de hava açık. Yarın bölgenin tamamında güneş görülecek ve hafta sonuna kadar da yağmur beklenmiyor. Perşembe günü sıcaklık artacak. Bugün Edirne 8, Kocaeli 6, Balıkesir 8 derece.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: İç Anadolu’da bugün kar var. Hava sıcaklığı 0 dereceye yaklaşacağından bölgenin genelinde Eskişehir’den, Nevşehir ve Sivasa kadar kar olacak. Kar, Yozgat, Kayseri, Sivas arasında yoğun görülecek. Yarın yağış bölgeden hızla uzaklaşırken, ardından buzlanma ve sis görülecek. Sürücülerle yaşamı sise ve dona duyarlı olanların tedbirli olması istendi. Sonraki günlerde ise yağış beklenmiyor. Bugün Eskişehir ve Sivas 2, Niğde 4 derece

EGE BÖLGESİ: Ege’de hava çok soğuk, sıcaklık İzmir’de 11 dereceye indi. Kıyılarda hava daha açık. Kütahya ve Afyonda hafif de olsa kar yağışı olacak. Yarın bölge genelinde güneşli bir hava olacak, perşembe günü sıcaklık yeniden yükselecek. Ege’ye yağış bayram bitiminde geliyor. Cuma günü ve pazar günü sağanak yağmur olacak. Bugün Muğla 9, Afyon 4 derece.

AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU BÖLGESİ: Akdeniz bölgesinde sağanak yağmur var, yağış kıyılardan uzaklaştıkça daha kuvvetli olarak görülüyor. Kuzey rüzgarları bu bölgede de havayı soğutacak, sıcaklık Antalya’da 14 dereceye iniyor. Adana bölümü ve Hatay’da ise sağanak yağmur var. Kuzey Kıbrıs da biraz bulutlandı. Çarşamba günü Akdeniz açık. Güneydoğu’da bugün kuvvetli yağmur var, yarın hava çok soğuyacağından, Diyarbakır’da karla karışık yağmur görülebilir.

KARADENİZ BÖLGESİ: Karadeniz’in tamamındaki yağışla birlikte soğuyan hava, Bolu’dan itibaren Kastamonu, Amasya ve Gümüşhane’ye kadar kar yağışına neden oluyor. Ancak yağış uzun süre tutunamıyor, yarın sadece Ordu-Rize arasında görülecek bayramın bitişiyle sıcaklık da yükselecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Yağış, Doğu Anadolu'da önce Erzincan-Malatya arasında ve kar olarak görülecek. Bölgenin tamamında bu gece ve yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bayramın son günü sona erecek.

Haberin Devamı