Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den son dakika sel uyarısı!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamanın ardından, İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan sağanak, akşam saatlerinde etkisini arttırdı. İstanbul sağanak ve gök gürültülü yağışların, bugün öğle saatlerine kadar kuvvetli devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den son dakika sel uyarısı!

Anadolu yakasında etkili olmaya başlayan yağış, akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası'nda da etkisini arttırarak devam ediyor. Yağış nedeniyle bazı binaların bodrum katlarını su bastı. İtfaiye ekipleri baskın yaşanan yerlerde su tahliyesi gerçekleştirdi.
Yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşatırken, yollardan geçemeyen araçlar nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.
ÖĞLE SAATLERİNE KADAR DEVAM EDECEK
İstanbul sağanak ve gök gürültülü yağışların, bugün öğle saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), İstanbul'un kuzey ve doğu, ilçelerinde içok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.
AKŞAM SAATLERİNDE UYARI YAPILMIŞTI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son tahminlere göre İstanbul genelinde akşam saatlerinde başlayan yağışların gece saatlerinde etkisini arttırması beklendiğinden, özellikle Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz, Şile, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde sel riski bulunmaktadır. Söz konusu il ve ilçelerde; köprü, menfez, altgeçit vb. yapılarda, derelerin yan kollarının birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın, ilgili kurum ve kuruluşların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.
ANADOLU YAKASINDA ŞİDDETLİ YAĞIŞ ETKİLİ OLDU
Anadolu Yakası'nda etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.
Özellikle Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Beykoz, Maltepe, Tuzla, Pendik ve Kartal'da etkili olan yağış nedeniyle bazı ana arterlerle birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu.
Sürücüler, yollarda biriken su nedeniyle zor anlar yaşadı. Su birikintilerinden geçemeyen araçlar nedeniyle kentin çok sayıda noktasında trafik yoğunluğu oluştu.
Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmamak için üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

METRO İSTANBUL AÇIKLAMA YAPTI

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’ndaki araç arızası giderilmiş olup, seferlerimiz normal olarak yapılmaktadır." denildi.
Öte yandan Metro İstanbul, bazı haber sitelerinde yer alan, "Sabah saatlerinde sağanak yağış nedeniyle metro seferleri iptal edildi" şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu belirterek, "Sabah saatlerinde yağış nedeniyle metro seferlerimiz iptal edilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasını yaptı.
Bu arada, hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılan TF2 Eyüp-Pierre Loti Teleferik hattında da seferlerin normal olarak yapılmaya başlandığı duyuruldu.

Haberin Devamı

DENİZ ÜZERİNDE GÖRÜŞ MESAFESİ KISALDI

Meteoroloji ve AKOM’dan yapılan uyarı sonrasında İstanbul’da beklenen sağanak yağış başladı. İstanbul Boğazı’nda da etkisini gösteren yağış sebebiyle deniz üzerinde görüş mesafesi kısaldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış başladı. Kısa sürede etkisini gösteren yağış nedeniyle bazı caddelerde trafik yoğunluğu yaşandı. Öte yandan İstanbul Boğazı’nda da etkisini gösteren yağış sebebiyle deniz üzerinde görüş mesafesi kısaldı.
KARA BULUTLAR SARDI
İstanbul'da yağmur akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Şehri önce kara bulutlar sardı ardından da beklenen yağış başladı. Yağış İstanbul’un pek çok yerinde etkili olurken şehri çevreleyen kara bulutlar ürkütücü manzaralar oluşturdu.
BOĞAZ'A ÇAMUR AKTI
İstanbul Boğazı'na sağanak yağmur sonrası çamur aktı. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası çamura bulandı. Beylerbeyi'nden yağmurla birlikte gelen çamur, Boğaz'ı kahverengi yaptı.

Haberin Devamı