Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Ara sokaklara girilmiyor

Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili bölge bölge uyarılar geldi. İstanbul'da dün kar kalınlığı 122 cm'ye ulaştı. Denizlerde ise dün akşam 20:00'da başlayan fırtına Çarşamba gününe kadar etkisini gösterecek. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Ara sokaklara girilmiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılara göre olumsuz hava muhalefetinin yurt genelinde devam edeceği belirtildi. Zorlu hava koşulları ve kar yağışının etkisini attıracağı belitilen Meteoroloji'nin uyarısında önümüzdeki 3 güne dikkat çekildi.

Kar yağışıyla beraber sabah saatlerinde hava sıcaklığında da büyük düşüş yaşandı. Meteoroloji perşembe gününe kadar yağış olacağı konusunda uyardı.

Meteoroloji'den yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

15 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı ve Orta Karadeniz; rüzgarın (10.01.2017) salı günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 11.01.2017 (Çarşamba) günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Haberin Devamı

Marmara; rüzgarın 10.01.2017 (Salı) yarın ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 10.01.2017 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Kuzey Ege'nin kuzeyinde rüzgarın 09.01.2017 (Pazartesi) bugün akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına yer yer 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 10.01.2017 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Güney Ege'de rüzgarın 10.01.2017 (Salı) günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına tahmin edilmektedir. Fırtınanın; 10.01.2017 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Haberin Devamı

DÜN ÖĞLE SAATLERİNDE İSTANBUL'DA YOL DURUMU:

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 122 CM'YE ULAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte ölçülen kar kalınlıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada Çatalca-Subaşı'nda kar kalınlığının 122 cm ölçüldüğü belirtildi.

İBB, kar yağışının Boğaz çevresi, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Maslak, Kağıthane, Fatih, Beşiktaş, Kavacık, Şişli, Eyüp, Arnavutköy, Sultangazi ve Kemerburgaz'da tipi şeklinde devam ettiğini kaydetti

Kar yağışının başlaması ile TEM ve D-100'de kış lastiği veya zincir takmayarak yolda kalan 250 TIR ve ağır vasıta itfaiye ile yol bakım ekipleri tarafından çekildiğini belirten İBB, bu sabah saat 08:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıklarını ise şöyle açıkladı:

-Çatalca-Subaşı: 122 cm, Hadımköy, Yassıören: 105 cm,

- Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy 68 cm,

- Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 62 cm,

- Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 55 cm,

- Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:45 cm,

- Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 35 cm,

Haberin Devamı

- Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 30 cm,

- Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 20-25 cm,

- Pendik, Kartal, Tuzla: 10-15 cm.

ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ KAR ALTINDA DEVRİYEDE

İstanbul'da yoğun kar yağışı devam ederken güvenlik tedbirleri de devam ediyor. Taksim İstiklal Caddesi'ndeki ağır silahlı özel harekat ekipleri kar altında devriye gezdi.


Batı Akdeniz'de rüzgarın 10.01.2017 (Salı) günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerde 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 10 (100 km/sa) kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın; 10.01.2017 (Salı) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

METEOROLOJİ: GECE YARISINA KADAR YAĞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artıracağını belirtti.

Yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA ARA SOKAKLARDA SON DURUM:

Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgarın, genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında gece saatlerinde fırtına şeklinde (60-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor

BU 3 GÜNE DİKKAT

AKOM'dan alınan bilgilere göre, Sibirya'nın soğuk hava ile yoğun ve kuvvetli kar yağışının bugün ve Salı günleri yeniden etkili olması bekleniyor. 3 gün boyunca fırtınamsı rüzgar ve kar yağışı nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı -2

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -1

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 5

Bursa: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 1

Adana: Çok bulutlu , sabah saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 12

Antalya: Çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri (Alanya, Gazipaşa) yağmurlu 10

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 3

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 8

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1 Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı dış hat seferlerini daha iptal etti. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 11.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa dış hat deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Bu arada, 08.30 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapı-Kadıköy ile 08.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş ve 09.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri de yapılamadı.

İDO'nun tüm iç hat deniz otobüsü ve Harem-Sirkeci ile Eskihisar-Topçular araba vapuru seferleri ise sorunsuz şekilde yapılmaya devam ediyor.

İDO, sabah saatlerinde de bazı seferlerin iptal edildiği duyurmuştu.+

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın yarın sabah saatlerine kadar Elazığ ve Malatya'da çok bulutlu, aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Bingöl ve Tunceli'de çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı, Adıyaman'da çok bulutlu, aralıklarla yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) esmesi öngörülen rüzgar sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.