Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyarmıştı! Kar etkili olmaya başladı

Edirne'de beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı. Edirne'nin Keşan ve İpsala ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Meteoroloji uyarmıştı! Kar etkili olmaya başladı

Akşam saatlerinden itibaren soğuk havanın etkisine giren Trakya'da, hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Bunun ardından bazı bölgelerde kar yağışı görüldü.

Bölgede etkili olan sağanak yerini Demirköy, Kofçaz ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kar ve yer yer tipiye bıraktı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü Demirköy ilçesinde kar kalınlığı 2, Mahya Tepe mevkisinde 6, Kofçaz ilçesinde 3, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise 1 santimetre ölçüldü.
Hazırlıksız yola çıkan bazı sürücüler ise zor anlar yaşadı.
Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, yağışın etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Kar yağışının etkisini arttırması bekleniyor.
KEŞAN VE İPSALA'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ
Edirne'nin Keşan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Keşan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "19.12.2018 Çarşamba günü Keşan ilçemizde merkez ve köy okullarımız 1 gün süreyle kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla tatil edilmiştir" denildi. Ayrıca hamile ve engelli memurların da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
Öte yandan Keşan'da kar yağışı gece geç saatlerde de devam etti. Keşan Bölge Trafik ve Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri olası kazalara karşı denetimlerini artırdı. Keşan ve Gelibolu Karayolları ekiplerinin yolların trafiğe kapanmaması için kar küreme araçlarıyla önlem aldığı ve tuzlama çalışması yaptığı bildirildi.
Edirne'nin İpsala ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi. İpsala Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, hıfzısıhha kurulu kararıyla şehir merkezi ve bağlı köy okullarının kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Aralık Çarşamba günü tatil edildiği, ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılacağı bildirildi.

Haberin Devamı