Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyardı! Sel tehlikesi...

Meteoroloji ve AFAD peş peşe açıklamalar yaparak uyardı. Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli yağış ve sel bekleniyor. İstanbul'un kuzey, Kırklareli'nin doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji uyardı! Sel tehlikesi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak mevsim normalleri civarında seyredecek. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pusa dikkat çekiliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında ve yer yer 1-3 derece üzerinde seyredecek. Bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. İstanbul'un kuzey, Kırklareli'nin doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngörülen bölgede, yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgede rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

4 il için sağanak uyarısı

Ancak Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri için sağanak uyarısı yapıldı.Meteoroloji ve AFAD'ın yaptığı uyarıda yağışların; sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı duyuruldu. Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanan açıklamada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği dile getirildi.

Haberin Devamı