Gazete Vatan Logo

İstanbul'da kar yağışı başladı

Meteoroloji'nin Marmara Bölgesi için karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerine yaptığı kar uyarısının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı.

İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul’da başlayan kar yağışı farklı ilçede etkili oluyor. Yağış nedeniyle Silivri ve Beylikdüzü beyaz örtüyle kaplandı.
Meteorolojiden gelen uyarıların ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Beylikdüzü’nde sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı Silivri ve farklı ilçeleri de etkisi altına altı. Ağaçlar ve yollar beyaz örtüyle kaplanırken ortaya muhteşem kış manzaraları çıktı.
'ŞU ANDA LAPA LAPA KAR YAĞIYOR'
Kar yağdığı için çok mutlu olduğunu belirten Bir vatandaş, ”Seviniyorum. Ortalık temizlenecek. Mikroplardan kurtulacağız. Güzel ve bereketli bir kış geçirmek istiyoruz. Kar yağışı nedeniyle mutluyum. Şu anda lapa lapa kar yağıyor ve ilk defa böyle giyiniyorum” dedi.
ARAÇLAR YAVAŞ İLERLİYOR
Kar yağışı Arnavutköy’de de yüzünü gösterdi. İlçe merkezinde ve çevre mahallelerde kar yağışı kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ağaçlar ve yollar beyaz örtüyle kaplanmaya başlarken vatandaşlar zaman zaman yağış yüzünden yürümekte zorlandı. Araçların yağış yüzünden yollarda yavaş ilerledikleri görüntülere yansıdı.

Haberin Devamı

Önder Alas isimli vatandaş ise,” Silivri’de yılın ilk karı yağıyor. Çok soğuk havalar. Burada kış normalde kış soğuk geçiyor. Burada. Uzun zamandır kar yağmıyordu ama” diye konuştu.
DOĞUDA KAR BATIDA YAĞIŞ
Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun'un açıklamasına göre Yağışların bugün akşam saatlerinden itibaren ve gece boyunca ise İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Yalova, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Yağışlar yarından itibaren Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar şeklinde yağacak. Öte yandan Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de Salı günü karla karışık yağmur yağacak

ANKARA'YA SALI GECESİ KAR
Çakır tarafından yapılan açıklamaya göre Çarşamba günü yurdun iç kesimlerinin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı olacak. Çakır, Ankara'da bu akşam ve yarın sabah saatlerinden itibaren yağmur görüleceğini, öğleden sonra ise ara verecek yağışların ardından gece yarısından itibaren kar yağışı başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı