Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyardı! Ciddiye alın, hava durumu...

Meteoroloji son hava durumu raporunu duyurdu. Meteoroloji'ye göre İstanbul bugüne güneşli başlasa da akşam üzeri yağış bekleniyor. Yurdun büyük bölümüne de sağanak yağmur geliyor. Ancak hafta sonunda yurdun Akdeniz'den gelen sıcak hava kütlesinin etkisine gireceğini söylendi. İşte Meteoroloji'nin güncel verileri...

Meteoroloji uyardı! Ciddiye alın, hava durumu...

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli için sağanak uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Elazığ 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya ve Elazığ'da öğleden itibaren yer yer aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Tunceli ve Bingöl'de de sabah saatlerinden itibaren aralıklı ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeyi ve Batı Karadeniz'de, yerel gök gürültülü sağanak ve dolu yağışlarının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışların, Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya , Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu'nun kuzey çevrelerinde yerel olarak kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak ve dolu yağışlarına neden olması beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU:

HAZİRAN SICAKLARI GELİYOR

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Merkezi Sorumlusu Rıza Seven, sorumluluklarında bulunan illerden Balıkesir ve Çanakkale'nin hafta sonunda Akdeniz'den gelen sıcak hava kütlesinin etkisine gireceğini söyledi.

Balıkesir'de hava sıcaklığının cuma günü 30, cumartesi ise 33 derece beklendiğini vurgulayan Seven, pazar günü de 30 derece civarlarında tahmin edildiğini kaydetti.

"Mevsim normallerinin üstünde"

Seven, Balıkesir'de en sıcak günün cumartesi olacağını belirterek, "Mevsim normallerinin 10 derece kadar üzerine çıkacak hava sıcaklığı. Çanakkale'de ise cuma günü en yüksek 25, cumartesi 26, pazar günü de 25 derece dolaylarında olacak. Çanakkale'de de deniz ve boğaz etkisi nedeniyle yükselme görülecek. Güney ve iç kesimlerde ısınma daha fazla olduğu için böyle sıcaklık farklılıkları olabiliyor. Çanakkale'nin uzun yıllar sıcaklık ortalamasına baktığımızda ortalama bu dönemde 21 dereceymiş. Hafta sonu 26-27 derecelere ulaşacağına göre bu bölgede de 5-6 derece mevsim normallerinin üzerine çıkacağını söyleyebiliriz. Özellikle Balıkesir ve Çanakkale'de cumartesi günü mevsim normallerinin üzerinde bir sıcak hava yaşanacak" şeklinde konuştu.

"Lodos etkili olacak"

Haberin Devamı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Ergün Güler da görev alanlarında yer alan Bilecik, Bursa, Eskişehir, Kütahya'da hafta içinde hava sıcaklıklarının düşeceğini, bölge genelinde çarşamba ve perşembe günleri hava sıcaklığının 19-21 derece arasında beklendiğini söyledi.

Güler, bugünden itibaren bölgede lodosun etkili olacağını ve yarın Eskişehir ile Bilecik'te rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye kadar ulaşacağını vurgulayarak, Bursa'da ise 60 kilometre tahmin edildiğini aktardı.

Hafta sonunda ise bölgelerinde mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde hava sıcaklığı beklendiğini vurgulayarak, "Özellikle cumartesi sıcak olacak. Bursa'da 33 dereceye ulaşacak hava sıcaklıkları, Eskişehir'de 29, Kütahya ve Bilecik'te 31 dereceyi görecek. Mayısta haziran sıcakları yaşanacak." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre Yalova'da da cumartesi günü hava sıcaklığının 31 dereceye çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU'DA SAĞANAK BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının 2 ila 3 derece artacağı bölgede, rüzgarın güney ve batılı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetlice 30 ila 60 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da 3, Kars'ta 7, Erzurum ve Tunceli'de 9, Ağrı'da 11, Erzincan'da 12 ve Iğdır'da 19 derece kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır'da 27, Tunceli ve Erzincan'da 22, Ağrı ve Ardahan'da 18, Erzurum'da 17 ve Ağrı'da 16 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, bölgede beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksama gibi muhtemel durumlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Haberin Devamı