Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyardı!

Yağışlar ne zaman sona eriyor?

İstanbul ile kuzeybatı kesimlerde yağması beklenen kuvvetli sağanak yağış dün öğleden sonra başladı.

Yağmura trafikte yakalananlar neye uğradığını şaşırdı. Bazı sürücülerin araçlarını park edip yağışın bitmesini bekledikleri görüldü. Meteoroloji yetkilileri ise akşam saat 18:00'e kadar yağışın şiddetini azaltarak süreceğini belirtti. Bugün ise Şile ve Ümraniye dışında yağış beklenmiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün İstanbul dahil olmak üzere kuzeybatı kesimlerinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın'da) görülecek gök gürültülü sağanağın kuvvetli olacağı ifade edilmişti.

İstanbul'da ise sağanak yağış dün öğleden sonra etkili oldu. Yağmura yolda yakalanan sürücüler, araçlarını park edip yağmurun dinmesini bekledi.

SELE KARŞI UYARI

Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Açıklamada, Çanakkale'nin merkezi ile Bozcaada, Gökçeada, Biga, Çan, Gelibolu, Lapseki, Ezine ve Ayvacık ilçelerinde de gökgürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Balıkesir'in Gönen, Bandırma, Manyas, Erdek ve Marmara Adası'nda da kısa süreli kuvvetli gökgürültülü sağanak uyarısı yapılırken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki fırtına ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yeni Mahalle'deki ve Saadet Mahallesi'ndeki bazı evleri su bastı. Aşırı yağış nedeniyle bazı mahallelerdeki yer altı şebekesi iflas etti. Fırtınanın şiddetiyle kopan ağaç dalları, evlerin çatılarına hasar verdi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yaptığı açıklamada, hasadı devam eden domateste ve mısırda ciddi zarar olduğunun bilgisini aldıklarını kaydetti.

AVM'Yİ SEL BASTI, ARAÇLAR YOL ALAMADI

Sosyal paylaşım siteleri üzerinde paylaşılan fotoğraflara göre yağmur dün İstanbul'un her iki yakasınında da etkili oldu.

Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur nedeniyle birçok yolda su birikintileri oluştu. Kısıklı'da yolda bulunan trafik dubaları suda sürüklendi; vatandaşlar güç anlar yaşadı.

Özellikle Anadolu yakasında şiddetini artıran yağmur nedeni ile evleri su bastı.

Bostancı minibüs yolunda bir araç yağmur suları nedeni ile uzun süre hareketsiz kalırken, Başakşehir tarafında bulunan İkitelli Bankalar Caddesi iki yönlü sular altında kaldı.

Yine Ataşehir-Küçükbakkalköy çıkışı su altında kalan bir diğer yer oldu. Dudulu’da ise araçlar yoğun sudan dolayı yol almakta güçlük çekti. Kartal’da ise bir AVM sel suları altında kaldı.

Fındıkzade’de yeni yapılan tramvay durağın da sel suları altında kaldı.

Yağmur İstanbul’da etkili olurken Sakarya’nın Karasu ilçesinde ise dolu yağdı. Adalar tarafında ise fırtına yaşandı.

Haberin Devamı