Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyardı!

İşte beş günlük hava tahmin raporu...

Başta İçanadolu ve Marmara Bölgesi olmak üzere yurt genelinde sisli ve yağışlı hava etkili oluyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Gökçeada, Bozcaada, Balıkesir, İzmir, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.
Hava sıcaklığı ise Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.



BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Gökçeada, Bozcaada ve Balıkesir ile gece Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda (Yalova, Bursa ve Bilecik) sis görülecek.

Ege Bölgesi: Parçalı zamanla kıyıları çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile İzmir çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde (Kütahya, Afyon ve Uşak) buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçecek. İç kesimlerinde sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda sis görülecek.

Haberin Devamı