Gazete Vatan Logo

Meteoroloji saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba gününden sonra sağanak yağışın geri döneceğini duyurdu. Öte yandan bugün öğleden sonra İstanbul'da kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji saat verdi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede öğleden sonra İstanbul'un kuzey kıyılarında kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu tahmin raporuna göre 17 Ekim Çarşamba günü Marmara bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü yağışların hafiflediği bölgede Cuma ve Cumartesi günleri gök gürültülü sağanak yağışın geri döneceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta sabah ilk saatlerde Samsun, öğleden sonra Akdeniz'in iç kesimleri (Toroslar mevkisi), Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Malatya ve Hakkari çevreleri ile İstanbul'un kuzey, Adana'nın kuzey ve doğu, Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı ve Malatya'nın güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile İç Ege'de yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte, akşam saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı